14 Ocak 2012 Cumartesi

KAHVALTI,ÖĞLE VE AKŞAM KONTROL FORMLARI


Kahvaltı Kontrol Formu
SALON ADI ............................................................
TARİH .... / ..... / ........
KONTROL EDEN ............................................................
KONTROL SAATİ ............................................................
ZAMAN KONTROLÜ                                                             EVET       HAYIR
1. Kontrol, Servisten yarım saat önce yapıldı mı ?
SALON KONTROLÜ     
1 Tüm personel eksiksiz işbaşı yaptı mı  ?
2. Yerler temizlenmiş mi  ?
3. Havalandırma çalışıyor mu  ?
4. Müzik ayarı kontrollü ve çalışır durumda mı  ?
5. Masalar temiz mi  ?
6. Masa örtüleri kırışıksız, temiz ve düzenli yayılmış mı  ?
7. Sandalyelerin üzerleri temizlenmiş mi  ?
8. Sandalyeler düzenli yerleştirilmiş mi  ?
9. Salon bitkilerinin tozu alınmış, temiz ve bakımlı mı  ?
10. Camlar temizlenmiş mi  ?
11. Büfe arabaları temiz ve bakımlı mı  ?
12. Masa ve sandalye ayakları temiz ve dengede mi  ?
13. Çelik eşya (Çatal-bıçak, vb.) temiz mi  ? 
14. Kullanılan çelik eşya doğru mu   ?
15. Bardaklar temiz mi   ?
16. Fincanlar temiz mi   ?
17. Tabaklar temiz mi   ?
18. Bardak ve fincan ağızları, sağlam mı   ?
19. Tuzluk ve biberlikler temiz mi   ?
20. Tuzluk ve biberlikler doldurulmuş mu   ?
21. Kül tablaları temiz ve sağlam mı   ?
22. Servantlar düzgün ve temiz mi   ?
23. Şekerlikler temiz ve dolu mu   ?
24. Servis Ekibi üniformaları temiz ve düzenli mi   ?
25. Servis ekibinin saç ve sakal traşı düzgün mü   ?
27. Kahve, çay ve çeşitleri hazır mı   ?
28. Sıcak, soğuk süt ve su hazır mı   ?
29. Skirt ‘ler ve örtüleri temiz mi   ?
30. Bebek sandalyeleri temiz ve sağlam mı   ?
MICE EN PLACE     
1. Kahvaltıya uygun takım kullanılmış mı   ?
2. Her masada şekerlik ve tuzluk – biberlik var mı , dolu mu   ?
3. Fincan ve altlıkları sağlam ve temiz mi   ?
4. Tabaklar, reçellik ve yumurtalıklar yeterli, temiz ve sağlam mı  ?
KONTROL EDEN   
ADI SOYADI     



Öğle ve Akşam Yemeği Kontrol Formu
SALON ADI ............................................................
TARİH .... / ..... / ........
KONTROL EDEN ............................................................
KONTROL SAATİ ............................................................
ZAMAN KONTROLÜ             EVET       HAYIR                                          
1. Kontrol, Servisten yarım saat önce yapıldı mı ?
SALON KONTROLÜ     
1 Tüm personel eksiksiz işbaşı yaptı mı  ?
2.Tavan ışıklarının hepsi yanıyor mu  ?
3.Yanmayan ampullerin değiştirilmesi için T.Serv. bilgilendirildi mi ?
4. Havalandırma çalışıyor mu  ?
5. Müzik ayarı ve kontrollü çalışıyor mu  ?
6. Masalar temiz mi  ?
7.Masa örtüleri temiz, kırışıksız ve düzgün serilmiş mi  ?
8.Sandalyelerin üzerleri temizlenmiş mi  ?
9.Sandalyeler düzgün yerleştirilmiş mi  ?
10. Salon bitkilerinin tozu alınmış, temiz ve bakımlı mı  ?
11.Camlar temiz mi  ?
12. Büfe arabaları temiz ve bakımlı mı  ?
13.Masa ve sandalye ayakları temiz ve bakımlı mı  ?
14.Çelik eşya (Çatal-bıçak, vb.) temiz mi  ?
15.Çelik eşya doğru kullanılmış mı  ?
16.Bardaklar temiz mi ?
17.Bardak ağızları sağlam mı  ?
18.Büfedeki tabaklar temiz ve sağlam mı ?
19.Tuzluk ve biberlikler temiz ve sağlam mı  ?
20.Tuzluk ve biberlikler doldurulmuş mu  ?
21.Servantlardaki menaj ‘ lar temiz ve doldurulmuş mu  ?
22.Servantlar düzenli ve temiz mi  ?
23.Kül tablaları temiz ve sağlam mı  ?
24.Peçeteler temiz ve katlanmış mı  ?
25.Buz kovaları ve maşaları temiz mi  ?
26.Şarap kovaları parlatılmış mı  ?
27.Menüler temiz mi  ?
28.Menüler yeterli mi  ?
29.Bebek sandalyeleri temiz ve sağlam mı  ?
MICE EN PLACE     
1. Menüye uygun takım kullanılmış mı  ?
2. Her masada tuzluk – biberlik var mı  ?
3. Çorba kase ve altlıkları temiz ve  sağlam mı  ?
4. Şarap fıçıları dolu ve soğutulmuş mu  ?
5. Şarap bardakları yeterli ve temiz mi  ?
6. Servantlardaki yedek takımlar yeterli ve temiz mi  ?
7. Sigara içilen bölümlere kül tablası konmuş mu  ?
8. Ekmekler büfeye çıkmış mı  ?
9. Ekmek tahtası, bıçak, peçete var mı  ?      
SERVİS PERSONELİ   
1. Garsonlar kişisel hijyenleri yeterli mi  ?
2. Üniformaları temiz ve ütülü mü  ?
3. Ayakkabıları boyalı mı  ?
4. Posta Dağılımı yapılmış mı  ?
KONTROL EDEN   
ADI SOYADI   
GÖREVİ     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder