14 Ocak 2012 Cumartesi

SICAK ŞARAP TARİFLERİ


SICAK ŞARAP TARİFLERİ

Malzeme:

Bir şişe kırmızı şarap 0.7 litre

Hazır paket vişne suyu 1 litre

Havlıcan 1 kök

Zencefil 1 kök

Karanfil 4-5 tane

Kabuk tarçın 3 parça

1 elma

1 portakal

Hazırlanışı:Elma ve portakal kabuklarıyla dilimlenerek diğer malzemeler ile birlikte vişne suyu içerisinde en az yarım saat kaynatılır ve baharatların vişne suyuna iyice geçmesi sağlanır. Bu kaynatma sırasında vişne suyu bir miktar azalacaktır, ilave yapılmaz. Kaynama işlemi sonunda bir şişe kırmızı şarap ilave edilir ve tüm malzeme kaynama noktasına gelmeden hemen önce altı söndürülür. İçindeki posa süzülerek Seramik kupalarla servis yapılır. Artan şarap içinin posası süzülmek şartı ile buzdolabında bozulmadan saklanabilir.

Malzeme:

İki şişe kırmızı şarap 0.7 litre

Yarım bardak su

Yarım bardak şeker

4 çubuk tarçın

5 karanfil

1 portakal

1 limon

Yapılışı:Şeker, tarçın ve karanfili suya koyun ve 5 dakika yavaş yavaş kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra şarabı ve kabukları soyulup dilimlenmiş meyveleri ekleyin. Bu karışımı 40 dakika çok hafif ateşte ısıtın (kaynamasın). Şarabı süzerek servis yapabilirsiniz.

Malzeme:

1 elma

1 portakal (ince dilimlenmiş)

2 çay kaşığı tane karanfil

2 litre elma şarabı

½ fincan kahverengi light şeker

1 çay kaşığı yenibahar

1 tutam hindistan cevizi

1 fincan koyu rom

çubuk tarçın

garnitür

Yapılışı:Elmalar rendelenir ve karanfille birlikte harmanlanır. Büyük kulplu bir tencere içinde önce elma şarabı, ardından elma rendesiyle harmanlanmış karanfil ve portakal karıştırılır. Alçak ateşte yavaşça kaynamaya bırakılır. Kepçe yardımıyla kulplu bardaklara doldurulur. Her bardağa 1 çubuk tarçın ve garnitür atılır. Sıcak servis yapılır.

Malzeme:

Bir su bardağı toz şeker

1 litre yoğun aromalı kırmızı şarap

Yarım limon kabuğu (ince kıyılmış)

16 adet karanfil

1-2 çubuk tarçın

Yapılışı:1/3 litre şarabı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, şekeri ekleyin ve tamamen erimesini bekleyin. Ateşi minimuma indirin ve kalan 2/3 litre şarabı diğer tüm malzemelerle birlikte ekleyin. Biraz karıştırın ve ateşin altını kapatın. Sıcak servis yapın.

 Malzeme:

5 litre şarap

70 cl votka

1.5 litre su

400 gram şeker

5-6 adet kabuk tarçın

20-25 adet karanfil

Yapılışı:Votka, su, şeker eriyene kadar kaynatılır. Şarap, tarçın, karanfil katılır. Üzerinde beyaz duman şeklinde buhar oluştuktan sonra yaklaşık 1 saat kısık ateşte kaynatılır. Sıcak tutularak servis yapılır.

Malzeme:

1 şişe Diren Karmen Kırmızı

1 su bardağı su

2 adet çubuk tarçın

3-4 adet karanfil

2 dilim limon

1 adet elma kabuğu

3-4 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:Malzemeler karıştırılır. Kaynama başladıktan sonra 5 dakika kaynatılır. Diren Karmen Kırmızı şarap eklenir. Kaynama noktasına kadar ısıtılır. (Karışımın üzerinde buhar yoğunlaşana kadar) Altı kapatılır, süzülür. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder