14 Ocak 2012 Cumartesi

KALORİMETRE


Av etleri
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Tavşan
23
1.1
0.5
74.2
-
107
Keklik
24.3
1.4
0.5
72.4
-
114
Karaca
20.8
1.9
0.4
75.8
-
105
Yaban ördeği
22.7
3.1
0.5
72.5
-
124







Balıklar
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Yılan balığı
18
7.8
-
72.9
-
146
Uskumru
18.9
8.9
-
70.8
-
160
Turna balığı
18.4
0.5
-
79.6
-
80
Sazan balığı
19.8
1.9
-
77.9
-
99
Sardalya (tuzlu)
26.5
3.3
0.7
46.8
-
142
Kutu sardalya (zeytinyağlı)
23.9
14.4
1.3
54.2
-
237
Ton balığı (konserve)
27.2
17.3
0.3
48.1
-
274
Balık yağı
-
96
-
0.5
-
893







Ekmekler
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Buğday ekmeği
6.6
0.5
55.9
35
500
257
Kara ekmek
8
1
45
40
500
225
Ufak francala ekmeği
6.8
0.5
57.8
33.7
370
270
Çavdar ekmeği (80 kısım yarı öğütülmüş çavdar)
7.5
0.3
52.8
38.5
560
246
Kara ekmek 16 kısım kepek ve 1 kısım şeker
6.5
0.6
48.3
42
-
230
Mısır ekmeği
5.8
1.7
45.7
43.8
1380
227
Bisküvi
8.8
9.1
73.4
7.5
200
422
Makarna, şehriye vs
13
2
72
13
67
370







Et mamulleri
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Jambon
25
24
-
49
3400
335
Yağsız jambon
24.4
8
-
61.7
-
173
Yağlı jambon
24.7
36.5
-
28.1
-
441
Sığır dili
24.8
31.6
-
35.7
-
394
Sucuk
27.8
48.4
-
17
8000
564
Pastırma
27.13
15.8
8
36.22
-
316







Kabuklu deniz hayvanları
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Yengeç
1.6
0.5
51
81.2
-
74
Istakoz
14.5
1.8
0.1
81.8
100
77
Çağanoz
15.8
1.3
32.4
78.8
-
87
istiridye
9
2
6.5
80.5
560
82
Midye
8.7
1.3
32.2
86.7
-
57
Mürekkep balığı
18.8
2
4.4
73.7
-
114







Kasap etleri
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Sığır eti (normal)
20
8
-
71
130
158
Sığır eti yağsız
21.5
0.1
0.5
65.4
-
94
Sığır eti az yağlı
19.9
7.3
0.4
71
-
156
Yağlı sığır eti ve koyun eti
18.9
24.5
0.3
55.3
-
307
Çok yağlı sığır eti ve koyun eti
20.5
38.5
-
47.3
-
425
Dana eti
21
7
-
71
-
150
Koyun eti
19
7
-
73
170
143
Yağsız koyun eti
19.7
2.3
0.4
76.7
-
109
Yağlı koyun eti
17
28.4
0.3
53.5
-
335
Kuzu eti (Bud, göğüs)
17.8
22.6
-
58.6
-
283
Keçi eti
20.7
4.3
0.5
73.4
84
127
Tavşan eti
21
8
-
70
-
161







Konserve sebzeler
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Kuşkonmaz
1.5
0.1
2.3
94.4
-
17
Çalı fasulye
1.1
0.1
2.6
94.4
-
16
Mantar
3
0.4
4.5
89
-
35
Taze bira mayası
16.2
1.3
5.5
75
-
101
Kahve
12.9
14.4
4.1
2.7
-
286
Çay
24.1
8.2
-
8.5
-
32
Sirke
0.57
5.6
0.4
90.6
-
-







Kuru meyveler
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Erik (çekirdeğiyle beraber)
1.9
0.5
51.4
26.9
-
230
Hurma (çekirdeğiyle beraber)
1.9
0.6
72.2
18.5
-
315
İncir
3.3
1.31
58.8
26.1
-
270
Kuru üzüm
1.6
1.2
66.2
25.4
-
295
Kuşüzümü
2.8
1.3
77.3
21.2
-
341
Yaglı zeytin % 14,5
9.7
-
8.9
74.3
-
172







Kuru sebzeler
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Mercimek
26
1.9
52.8
12.3
138
341
Bezelye
23.4
1.9
52.7
13.8
58
330
Bakla
25.7
1.7
47.3
14
-
315
Fasuyle
23.7
2
56.1
11.2
93
346
Nohut
25.7
1.8
57.2
11.3
-
357
Patates
2
-
20
75
82
90
Yolması
1.9
0.2
16.4
79.1
-
77







Kuru yemişler (kabuksuz)
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Fıstık
27.5
14.5
15.7
7.5
-
591
Fındık
17.4
62.6
7.2
7.1
110
628
Taze kestane
6.1
4.1
39.7
47
10
226
Kuru badem
21.4
53.2
13.2
6.3
-
637
Çam fıstığı
39.1
49.7
3.5
2.3
-
367
Şam fıstığı
22.3
54
13.8
4.2
-
650
Kuru ceviz
16.7
58.5
13
72
170
666
Taze ceviz
13.8
48.2
10.7
23.5
-
549







Kümes etleri
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Ördek
21
5
-
73
-
132
Kaz
16
30
-
52
-
345
Tavuk
20
5.5
-
74
140
125
Hindi
23.7
8.5
0.5
66.3
170
178







Murabbalar
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Domates salçası
5.4
3.12
14.6
67.3
-
95
Erik marmeladı
1.5
1.54
54.8
39.6
-
237
Kayısı reçeli
0.6
0.99
68.4
29.2
-
287
Portakal reçeli
0.4
0.72
71.7
26.4
-
299
Çilek reçeli
0.6
0.75
63.2
29.3
-
285
Ağaç çileği reçeli
1.1
1.26
68.5
27.7
-
290
Kiraz reçeli
1
0.84
68.4
27.7
-
285
Ayva reçeli
0.3
0.71
50
47.4
-
206
Elma jölesi
0.3
1.09
47.7
23.6
-
312







Peynirler
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Edirne yağlı
13.8
27.3
-
55
3200
310
Edirne yağsız
18.7
0.7
11.7
61
4250
131
Tulum peyniri
26
14.7
3.3
50
2570
257
Dil peyniri
22.3
21.3
-
53
60
290
Lor peyniri
9.4
16
5.2
67
10
209
Balkan kaşarı
25.4
28.3
3.9
36
3140
384
Kars kaşarı Gravyer
27.2
28.8
11.8
26
2580
428
Çerkez peyniri
34.9
43.5
1.3
12
4530
553







Sakatat
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Sığır veya dana veyahut koyun dili
15.7
17.6
0.1
65.6
-
229
Sığır veya dana veyahut koyun kalbi
17.6
10.1
0.3
71.1
-
167
Sığır veya dana veyahut koyun karaciğeri
19.9
3.7
3.3
71.6
140
130
Sığır veya dana veyahut koyun böbreği
18.5
4.5
0.4
75.6
320
119
Sığır veya dana veyahut koyun dalağı
17.8
4.2
1
75.5
-
116
Sığır veya dana veyahut koyun akciğeri
15.2
2.5
0.6
79.9
-
88
Dana beyni
9
8.6
-
81
290
117
Uykuluk
28
0.4
-
70
-
119







Salkımlı meyveler
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Çilek
1.3
1.84
7.8
85.4
-
45
Ağaç çileği
1.4
1.64
6.8
84
3
40
Üzüm
0.7
0.77
17.7
79.1
9
79
Dut
1.4
0.77
11.6
83.6
-
56
Karpuz
0.8
0.1
6.4
91.5
-
30







Süt ve sütten yapılan gıdalar
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Anne sütü
1.3
3.8
6.8
-
-
70
inek sütü
3.4
3.6
4.8
87.5
160
67
Keçi sütü
3.6
3.9
4.7
87.1
22
70
Manda sütü
5.6
7
4.6
-
-
103
Yağsız süt
3.6
0.8
4.6
90.2
-
41
Koyun sütü
5.4
6.1
4.7
-
-
98
Kaymak (sulu)
3.5
10
4
81.9
-
124
Kaymak (koyu)
2.7
30
3
64
130
302
Ayran
3.7
8.7
3.7
90.9
160
37
Yoğurt (inek sütünden)
3.7
4.4
2.2
-
-
78
Tereyağı (tuzsuz)
0.7
83.7
0.8
14.8
690
785
Tuzlu tereyağı
0.6
83.8
0.5
13.2
1500
784
Lor
17.2
1.2
4
76.5
-
98
Süt tozu
25.2
26
37
5.3
-
504







Şeker ve şekerden yapılmış gıdalar
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Şeker
-
-
100
-
130
410
Pekmez
9.5
-
64.5
22.5
-
303
Süzme bal
0.4
-
81
18.5
-
334
Kakao
22.3
26.5
31
5.5
-
465
Çikolata
7
27
55
1.6
30
520
Sütlü çikolata
6.9
31.7
48
2.5
15
520
Ceviz-fındıklı çikolata
9.4
46.2
23.7
1.7
-
565
Badem kurabiyesi
11.1
23.9
23
10.1
-
485
Badem ezmesi
9.3
28.5
46.7
13.8
-
495
Bonbon
2.1
0.2
92.9
0.3
-
388
Pralin
3.6
12.4
74.8
7.5
-
436
Çikolatalı bonbon
6.6
20
64.7
6.4
-
479







Taze meyveler
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Elma (kabuk ve koçanla beraber)
0.4
0.64
13
82
-
58
Armut (kabuk ve koçanla beraber)
0.4
0.26
13
79
-
56
Kayısı
0.9
1.2
10.5
80.5
1
50
Kiraz
0.8
0.64
15.1
77.2
100
67
Vişne
0.9
1.7
11.3
80
38
57
Şeftali
0.7
0.76
13.3
47.4
3
61
Erik
0.8
0.9
15.7
75.6
2
71
Kara erik
0.7
0.75
13.9
77.1
-
66
Portakal
0.8
1.35
12.6
84.3
7
61
Muz
1.3
0.38
22.8
73.8
200
100
Limon
0.7
5.39
8.4
82.6
7
37
Limon suyu
0.3
6.83
2.7
89.7
-
40
Mandalin
0.8
1.42
8.5
87.5
8
44
Zeytin
3.2
39.9
8.6
25.5
5
417
İncir
1.35
-
17.5
79
70
77







Taze sebzeler
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Kereviz
1.4
0.3
8.8
77.3
250
45
Havuç
1
-
8.5
87
61
40
Pancar
1.3
0.1
6.8
79.9
10
34
Şalgam
0.8
0.1
3.9
94.2
58
20
Bayır turpu
1.9
0.1
8.4
86.9
120
43
Kırmızı turp
1.2
0.2
3.8
93.3
71
32
Sarımsak
6.8
0.1
26.3
64.7
50
137
Pırasa
2.8
0.3
6.5
87.6
40
41
Soğan
1.3
0.1
9.4
87.8
-
45
Kuşkonmaz
1.6
0.1
1.7
95.3
69
14
Ispanak
2.3
0.3
1.8
93.3
210
20
Kuzukulağı
2.4
0.5
0.4
92.2
-
16
Marul
2
-
2.5
93.5
-
20
Salatalık
1.4
0.3
1.9
94.9
271
23
Kıvırcık salata
1.8
0.1
2.6
94.1
-
19
Tere
1.9
0.1
0.5
92.3
-
11
Maydanoz
3.7
0.7
6.7
85.1
-
50
Karnabahar
2.5
0.3
4.6
90.9
48
32
Brüksel lahanası
5.3
0.5
6.7
84.6
66
54
Kırmızı lahana
1.7
0.2
4.8
91.6
65
29
Lahana
1.5
0.2
4.2
91.2
94
25
Enginar
2.5
0.1
8.3
86.5
-
45
Taze bezelye
6.6
0.5
12.4
77.7
60
83
Çalı fasulye
2.6
0.2
6.3
89.1
-
38
Ayşekadın fasulye
6
0.4
8.6
81.4
96
64
Patlıcan
1.3
0.2
4.8
92.3
-
27
Kabak
1.1
0.1
6.5
90.3
28
32
Karpuz
0.8
0.1
6.4
91.5
-
30
Domates
0.9
1.7
3.4
79.9
110
33







Unlar
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Un
10
2.2
73
12
3
364
Yulaf unu, yulaf ezmesi
14.4
6.8
66.5
9.8
203
395
Mısır unu
9.6
3.1
71.7
13
-
362
Nişasta unu
1
-
84
14
24
350
Patates unu
0.9
0.1
80.7
17.8
8
335
Gevrek unu
7.2
0.5
69.8
18
-
320
İnce kepek
16.1
4.8
21.7
12
-
248
Kalın kepek
14.3
4.5
15.2
12
-
167







Yağlar
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Hayvani ve nebati yağlar
-
99
-
-
-
920
Tereyağı (tuzlu)
0.6
83.8
0.5
13.2
1500
783
Sığır iç yağı
0.5
98.2
-
0.5
-
915
Koyun iç yağı
0.5
97.2
-
0.5
-
906
Balık yağı
-
99.8
-
-
-
928
Margarin
0.4
84.6
0.4
12.3
-
791
Vejetalin
-
99.8
-
0.15
1000
928
Zeytinyağı, fıstık yağı
-
99.4
0.2
0.35
-
925
Jelatin
84.2
0.1
-
13.6
-
346







Yumurtalar
Protein
Yağ
K.hidrat
Su
Tuz mg.
Kalori
Kabukla beraber bir yumurta 50 gr
5.6
5.3
0.3
32.8
70
74
Tavuk (kabuğu 5,5 gr)
3.8
-
0.2
25.3
-
16
Yumurta beyazı (29,5 gr)
2.5
4.9
0.4
7.9
-
57
Yumurta sarısı (15,5 gr)
8.5
8.7
-
42.3
-
114

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder