14 Ocak 2012 Cumartesi

SAKATAT YEMEKLERİ


SAKATAT




Malzemeler
1 Koyun Karaciğeri
½ Bardak Un
1 Bardak Sıvı Yağ
1.5 Çorba Kaşığı Kırmızı Biber
2 Soğan
1 Demet Maydanoz
Tuz


Yemeğin Tarifi
Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın. Bir dakika kadar pişirip tavadan alın. Çıkarıp üzerine tuz serpin.
Tavadaki yağın üçte birine kırmızı biberi serpin. Kızdırıp, ciğerlerin üzerine gezdirin. Soğanları soyup, piyazlık doğrayın. Tuz, serpip, elinizle mıncıklayarak, tuzu soğana yedirin. İçine ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Ciğerin yanında servis yapın.





Arnavut Yahnisi (5 Kişilik) 

Malzemeler
1 Kuzu Ciğeri
500 gr Kuzu Eti
100 gr Mantı Hamuru
1 Avuç Nohut
1 Adet Sivribiber
1-2 Arnavut Biberi
1 Pırasa
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kekik
1 Kuzu Beyni
2 Çorba Kaşığı tereyağı
1 Adet Soğan


Yemeğin Tarifi
Tereyağını bir tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun. İçine yeterince suyu ilave edin.
Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun. Pişerken küçük kesilmiş ciğer, sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin. Kısık ateşte birlikte pişirin.
Pırasayı yıkayıp, ayıklayın. Halka halka doğrayın. Tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın. 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.


Malzemeler
600 gr Kuzu kuşbaşı
110 gr margarin
100 gr Soğan
1 çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
2.5 bardak Su
1 Kg Patlıcan
80 gr Un
1 lt Süt
80 gr Kaşer peyniri rendesi
1/2 adet Limon


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin.
Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.
Kebap pişerken bir yandan beğendiyi hazırlayın. Bunun için büyükçe bir tencerenin içine 1/2 limonun suyunu sıkın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Patlıcanları tercihan kömür ateşinde, bu mümkün değilse kızgın yağda ya da fırında, gerektiğinde alt üst ederek, yumuşayıp yer yer su sızdırmcaya kadar pişirin. Saplarından kesip, tuz ve limonun bulunduğu tencereye koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip, soğumaya bırakın.
Soğumuş patlıcanların kabuklarını keskin bir bıçakla soyup, atın. Patlıcanların etli kısımlarını bir başka kaba aktarın.
Sütü bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Yağın kalan 80 gramını orta boy bir tencerede, orta ateşte ısıtın. Yağ kızmaya başlayınca ununu ilave edin. Meyaneyi, tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak pişirin. Un sararmaya başlayınca birkaç dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alın. Bir kenarda ılınmaya bırakın.
Meyane ılınınca tencereyi tekrar orta ateşe oturtun. Sıcak sütü, tahta bir spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar meyaneye yedirin. Çok ağır ateşte 10 dakika pişirin.
Patlıcanları iyice sıkıp, çok ince kıyın. Patlıcanları ateş üzerindeki meyaneye ilave edin. Yumurta teliyle karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin. Kaşer peyniri rendesini ilave edin. Karıştırın. Beğendiyi ateşten alın.





Beğendili Kuzu Pirzola (1 Kişilik) 

Malzemeler
4 Kalem Kuzu Pirzola
1 Patlıcan
1/2 Çay Bardağı Süt
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
¼ Domates
1 Sivri Biber
1 Dal Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı


Yemeğin Tarifi
Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın..Patlıcanı közleyip kabuklarını temizleyin ve iyice ezerek soğumaya bırakın.
Tereyağını kızdırıp unu kavurun.Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın.Kaşar rendesini ve sütü ilave edip karışımı bir taşım kaynatın.
Servis tabağına beğendiyi yayıp üzerine pirzolaları dizin.Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.







Böbrek Çin Usulü (4 Kişilik) 

Malzemeler
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip ikiye bölünmüş)
75 gr (4 çorba kaşığı) Kırmızı Şarap
4 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber ile karıştırılınış)
6 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
2 Sivribiber (çekirdekleri ayıklanıp ince kıyılmış)
1 Kırmızı Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri temizlenerek ince dilimlenmiş)
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber


Yemeğin Tarifi
Şarabı ve mısır nişastasını iki ayrı tabağa koyunuz. Böbrekleri önce şaraba sonra da mısır nişastasına bulayınız. Silkeleyerek mısır nişastasının fazlasını atınız. Şarabı ayrı olarak saklayınız.
Büyük, ağır bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız. Böbrekleri içine atıp 5 dakika, pembeleşinceye kadar altüst ederek kızartınız. Delikli kepçeyle çıkarıp bir tabağa alarak sıcak tutunuz.
Tavada 2 çorba kaşığı yağ bırakarak gerisini dökünüz. Sarmısak, sivri biber ve kırmızı dolmalık biberi ekleyip, ara sıra karıştırarak 4 dakika kızartınız.
Tabakta kalan şarabı, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, sosu 3 dakika pişiriniz.
Kızartılmış böbrekleri ekleyip 2-3 dakika daha pişiriniz. Böbrek ve sosu, ısıtılmış servis tabağına alarak hemen servis ediniz.







Böbrek Dolması (4 Kişilik) 

Malzemeler
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı Margarin
4 Çorba Kaşığı Taze Ekmek İçi
1 Tatlı Kaşığı Hardal
2 Tatlı Kaşığı Ketçap
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
200 gr (1 su bardağı) Kaynar Et Suyu
50 gr (1/4 su bardağı) Acı Krema
1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası (bir tatlı kaşığı suda eritilmiş)


Yemeğin Tarifi
Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir. Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190 C) ısıtınız. Küçük bir fırın tepsisini bir tatlı kaşığıyla yağlayarak bir kenara bırakınız. Orta boy derin bir kaba, geri kalan yağı, ekmek içini, hardalı, ketçabı, sarmısağı, tuzu ve karabiberi koyarak, tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız.
Keskin bir bıçakla böbrekleri 1/2 cm derinliğinde cep biçiminde yarınız. Hazırladığınız karışımı kaşıkla alarak açtığınız yarıklara doldurunuz. Böbrekleri birbiri ardına fırın tepsisine diziniz.
Üstlerine kaynar et suyunu dökerek, alüminyum kağıtla örtünüz. Tepsiyi fırına sürüp 20-25 dakika pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kağıdı çıkardıktan sonra, delikli kepçeyle böbrekleri ısıtılmış servis tabağına alarak, sosu yapıncaya kadar sıcak bir yerde bekletiniz.
Tepside kalan suyu küçük bir tencereye boşaltıp kremayı katarak hafif ateşte 5 dakika pişiriniz. Suda eritilmiş mısır nişastasını ekleyip devamlı karıştırarak 1 dakika, sos pürtüksüz ve kalın bir kivama gelinceye kadar pişiriniz. (Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve karabiber ekleyebilirsinız.) Tencereyi ateşten alıp, sosu bobreklerın ustüne dökerek hemen servis ediniz.







Böbrek Hardal Soslu (4 Kişilik) 

Malzemeler
5 Dana Böbreği (yağları temizlenip dilimlenmiş)
120 gr Margarin (1/2 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
6 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış)
100 gr Sek Vermut (1/2 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
2 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)


Yemeğin Tarifi
Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir. Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir.
Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız.
Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz.
Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız.
Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız.
Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz.
Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz. Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz.













Böbrek Kavurması (4 Kişilik) 

Malzemeler
10 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip her biri dörde bölünmüş)
30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
1 Soğan (ince kıyılınış)
60 gr Mantar (temizlenip kıyılmış)
1 Çorba Kaşığı Un
125 gr Evde Hazırlanmış Et Suyu (1/2 su bardağından biraz fazla)
1 Çay Kaşığı Tabasko Sos (istenirse)
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
8 Yumurta (hafif çırpılmış)


Yemeğin Tarifi
Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir. Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir.
Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız.
Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz.
Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız.
Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız.
Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz.
Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz. Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz.





Böbrek Kendi Yağında (4 Kişilik) 

Malzemeler
12 Kuzu Böbreği (yağı ile birlikte yıkanıp,
kurulanmış)
4 Dilim Kızarmış Ekmek
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber


Yemeğin Tarifi
Irlandalıların kahvaltıda yedikleri bu yemek, adını kendi yağında piştiği için lezzetinden hiç birşey kaybetmemesinden almıştır. Kızarmış ekmek üstünde servis edilir.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (200 C) ısıtınız.
Böbrekleri ateşe dayanıklı cam bir kapta yada toprak bir güveçte yan yana diziniz. Fırında 20-30 dakika, yağlı kısımları gevrekleşinceye kadar pişiriniz.
Kabı fırından alınız. Düz bir kepçe ile böbrekleri çıkarıp tahtanın üstüne koyunuz. Keskin bir bıçakla yağlarını kesip böbrekleri içinden çıkarınız. Her kızarmış ekmek diliminin üstüne 3 böbrek dilimi yerleştirip, tuz ve karabiber serperek sıcak sıcak servis ediniz.









Böbrek Kremalı (4 Kişilik) 

Malzemeler
500 gr Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
3 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yumurta (hafif çırpılmış)
50 gr Galeta Unu (3/4 su bardağı)
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Soğan (ince dilimlenmiş)
1 Çay Kaşığı Kekik
200 gr Acı Krema (1 su bardağı)
2 Katı Haşlanmış Yumurta (ince kıyılmış)


Yemeğin Tarifi
Ekonomik ve lezzetli bir yemek olan kremalı böbrek, giriş yemeği olarak yada fazla miktarda yapıldığında sebze ile baş yemek olarak servis edilebilir.
Böbrekleri 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesip orta boy bir kaba yerleştirerek üstlerini örtene kadar su koyunuz. 1 1/2 tatlı kaşığı tuz serperek en az 2 saat bir kenarda bekletiniz.
Böbrek dilimlerini süzerek küçük bir tencereye alınız. Üstlerini örtecek kadar su koyup orta ateşte kaynatınız. Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısarak 5 dakika pişiriniz. Böbrekleri süzüp kağıt havluyla kurulayarak bir kenara bırakınız.
Bir tabağa çırpılmış yumurtayı, bir başka tabağa galeta unu ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırarak koyup, böbrek dilimlerini önce yumurtaya sonra galeta ununa iyice bulayınız.
Büyük bir tavada, yağ ve rafine yağı orta ateşte kızdırınız. Böbrek dilimlerini altüst ederek 4 dakika, iyice nar gibi olana kadar kızartınız. Böbrekleri delikli kepçeyle yağdan alıp ısıtılmış servis tabağına koyarak sıcak tutunuz.
Soğan dilimlerini tavaya koyup 6-8 dakika, pembeleşinceye kadar karıştırarak kızartınız. Delikli kepçeyle soğanları alıp böbreklerin üstüne yerleştiriniz.
Tavadaki yağı dökünüz. Kekiği, geri kalan tuz ve kremayı tavaya koyunuz. Karışımı ara sıra karıştırarak, kaynamaya başlarken tavayı ateşten alınız. Kıyılmış katı yumurtaları da ekleyerek sosu böbrek ve soğanların üstüne döküp hemen servis ediniz.







Böbrek Mantarlı (4 Kişilik) 

Malzemeler
4 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip doğranmış)
4 Dilim Ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabukları alınmış)
1 Yumurta
125 gr (1/2 su bardağı) Süt
60 gr (4 çorba kaşığı) Margarin
4 Dilim Salam (zarı soyulup doğranmış)
250 gr Mantar (temizlenip ince doğranınış)
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
4 Çılbır (kaynar suya kırılmış) Yumurta (sıcak)


Yemeğin Tarifi
Lezzetli ve doyurucu bir kış yemeği olan mantarlı böbrek, kırmızı şarapla birlikte servis edilebilir.
Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz.
Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız.
Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tavaya salamları koyarak 5 dakika kızartınız. Böbrekleri ekleyip sık sık karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşinceye kadar pişiriniz. Mantarları da koyup devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirdikten sonra, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyiniz.
Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız.
Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz. Köpüklenmesi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4 dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız. Kızartılmış ekmekleri kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağlarını süzdürünüz.
Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz. Ustlerine yumurtaları yerleştirerek hemen servis ediniz.





Böbrek Sote (4-6 Kişilik) 

Malzemeler
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
3 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
3 Orta Boy Domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası (2 çorba kaşığı su ile sulandırılmış)
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
4 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Kahve Kaşığı Kekik


Yemeğin Tarifi
Böbrek sote malzemesinin çok kolay bulunabilir ve ucuz olmasının yanısıra, kolay bir tarif olması nedeniyle, aile sofranıza sık sık çıkarabileceğiniz lezzetli bir yemektir.
Böbrekleri ortadan ikiye böldükten sonra ince dilimleyiniz.
Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız. İnce dilimlenmiş böbrekleri 3-4 dakika pişiriniz. Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz. Tavadaki rafine yağı dökünüz.
Aynı tavada orta ateşte, tereyağını eritiniz. Yağ kızmaya başlayınca soğanları atıp 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca domatesini ve salçasını da ekleyip 3-4 dakika pişiriniz. Böbreği, tuzu, karabiberi ve kekiği de ekleyip 3-4 dakika daha, ara sıra karıştırarak pişiriniz. Et suyunu katıp 10 dakika daha pişirdikten sonra, bir servis tabağına alıp sıcak~ sıcak servis ediniz.





Böbrek Sote İsveç Usulü (4 Kişilik) 

Malzemeler
250 gr Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş)
500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve iri zar biçiminde doğranmış)
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Orta Boy Soğan (piyaz doğranmış)
1/2 Su Bardağı Şarap (1 kahve kaşığının ucuyla şeker atılmış)
4 Dilim Tost Ekmeği (tereyağ sürülmüş)


Yemeğin Tarifi
Baş yemekten önce servis edilen İsveç usulü böbrek sote, yapılması çok kolay ve son derece lezzetli bir yemektir.
Geniş bir tavada tereyağı eritiniz. Tereyağın köpükleri kaybolunca soğan ve mantarları ekleyip, ara sıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz. Soğan ve mantarları delikli kepçe ile ısıtılmış bir kaba alarak, soğumamaları için üstlerini kapatınız.
Böbrek parçalarını tavadaki yağa koyup karıştırarak 2-3 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar kızartınız. Delikli kepçeyle, kızarmış böbrek parçalarını soğan ve mantarların bulunduğu kaba alınız.
Hazırlamış olduğunuz şekerli kırmızı şarabı böbrekleri kızarttığınız tavaya koyup harlı ateşte ara sıra karıştırarak 2 dakika kaynatınız. Böbrek, soğan ve mantar karışımını da tavaya ekleyip karıştırınız. Karışımı 2-3 dakika pişiriniz. Tost dilimlerini ısıtılmış servis tabaklarına yerleştirip, üstlerine kaşıkla "biber soğan-mantar" karışımından eşit miktarda yerleştirerek servis ediniz.







Böbrek Tava (4-6 Kişilik) 

Malzemeler
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
1 Su Bardağı Rafine Yağ
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
1/2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber


Yemeğin Tarifi
Yapımı son derece kolay olan böbrek tavayı giriş yemeği yada baş yemek olarak servis edebilirsiniz. Böbrek tava, yanında halka soğan, domates ve kırmızı turpla lezzetli bir giriş yemeğidir.
Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuzunu ve biberini ekip una bulayınız.
Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız. Böbrekleri bu yağda altüst ederek 4-5 dakika kızartınız. Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz. Tavadaki rafine yağı dökünüz.
Aynı tavada, orta ateşte, tereyağı eritiniz. Yağ kızmaya başlayınca kızartmış olduğunuz böbrekleri içine atınız. 1-2 dakika kadar altüst ederek pişirdikten sonra sıcak sıcak servis ediniz.





Böbrek Tereyağlı (4 Kişilik) 

Malzemeler
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip 1 cm eninde dilimlenmiş)
30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Acı Hardal
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Kahve Kaşığı Şeker


Yemeğin Tarifi
Tereyağlı böbreğin pişme süresi çok kısa olduğundan, yemek sırasında bile hazırlanabilir. Tereyağlı böbrekleri patates püresi ile servis edebilirsiniz.
Büyükçe bir tavayı 3 dakika orta ateşte kızdırınız. Yağı tavaya koyup, tavayı çevirerek yağın tavanın her tarafına yayılmasını sağlayınız. Böbrek dilimlerini ekleyip, devamlı karıştırarak 5 dakika pişiriniz.
Beyaz şarap ve limon suyunu katıp hardal, karabiber ve şekeri ekleyiniz.
2 dakika daha, devamlı karıştırarak pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp hemen servis ediniz.

Böbrek Yahnisi (4 Kişilik) 

Malzemeler
12 Kuzu Böbreği (temizlenip ince dilimlenmiş)
30 gr Margarin (2 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
4 Soğan (ince dilimlenmiş)
2 Domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanmış)
200 gr Dömi-glas Sos (1 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Taze Maydanoz (ince kıyılmış)
2 Limonun Suyu ve Kabuğunun Rendesi


Yemeğin Tarifi
Lezzetli ve ucuz bir yemek olan böbrek yahnisini, ıspanak püresiyle servis edebilirsiniz.
Fırınınızı önce orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız.
Orta boy bir tavada bir çorba kaşığı yağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz. Köpükleri kaybolunca soğanları ekleyip ara sıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız. Soğanları delikli kepçe ile ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz. Kalan yağı tavaya koyup, böbrekleri 5 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişiriniz. Domates dömi-glas sos, maydanoz, limon sutu ve limon rendesini ekleyip ateşin altını kısınız ve devamlı karıştırarak 4 dakika daha pişiriniz.
Böbrekleri kaşıkla alıp servis tabağındaki soğanların üstüne yerleştirerek hemen serviz ediniz.



Bumbar Dolması (4 Kişilik) 

Malzemeler
1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan)
2 Akciğer (çok ince kıyılmış)
2 İri Soğan (rendelenmiş)
200 gr Pirinç (1 su bardağı) (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber


Yemeğin Tarifi
Aşağıdaki bumbar tarifini 1 çay kaşığı tuzla dövülmüş bir diş sarmısağı 3 çorba kaşığı zeytinyağla karıştırarak hazırlayacağınız sosla birlikte servis ediniz.
Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla bir elinizle de içini sıyırarak iyice yıkayınız. Barsağın bir ucunu iple bağlayıp, kalan malzemeyi birkaç kere harmanladıktan sonra öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz. Öteki ucu da bağladıktan sonra, iğne ile 4-5 yerinden delip, bol kaynar suda haşlayıp suyunu süzünüz. Bir servis tabağına alıp servis ediniz.





Bumbar Fırında (4 Kişilik) 

Malzemeler
1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan)
2 Akciğer (çok ince kıyılmış)
2 İri Soğan (rendelenmiş)
200 gr (1 su bardağı) Pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 Su Bardağı Su
1/4 Su Bardağı Et Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber


Yemeğin Tarifi
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız. Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla, bir elinizle de içini sıyırarak, iyice yıkayınız.
Et suyu dışında kalan malzemeyi birkaç kez ;harmanladıktan sonra, barsağın bir ucunu iple bağlayıp, öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz. Öteki ucu da bağladıktan sonra bumbarı fırın tepsisine koyup et suyunu da dökerek fırına sürünüz. Yemek suyunu aşağı yukarı tamamen çektiğinde fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis ediniz







Ciğer Pakistan Usulü (4 Kişilik) 

Malzemeler
750 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)
4 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Limonun Suyu
1/4 Su Bardağı Tereyağ


Yemeğin Tarifi
Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz.
Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat kadar bekletiniz.
Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6 dakika, sık sık çevirerek kızartınız. Delikli kepçeyle ciğerleri tavadan, ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz.







Ciğer Pate (8 Kişilik) 

Malzemeler
450gr. Ciğer
200gr. Tereyağı
2 Adet Orta Boy Soğan (rendelenmiş)
2 Diş Sarmısak ( dövülmüş)
3 Adet Yumurta ( katı haşlanmış)
1/2 Tatlı Kaşığı Hint Cevizi
1?er Tatlı Kaşığı Baharat(tuz, karabiber, kekik,kırmızıbiber, tarçın)
125 ml. Su veya Piliç Suyu ( sıcak)
4 Çorba Kaşığı Maydanoz ( kıyılmış)


Yemeğin Tarifi
100 gr. Tereyağını bir kapta eritin. Ciğerleri soğan ve sarmısak ile birlikte hafif ateşte çevirerek pişirin. Pişmiş ciğeri, katı yumurta, hint cevizi ve diğer baharat ile beraber robottan geçirin. Robot çalışırken kalan yağ, piliç suyu ve maydanozu da ilave edin ve yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştınn.
Kanşımı servis tabağına alın, arzuya göre sıcak veya buzdolabında 1 saat beklettikten sonra soğuk olarak ikram edebilirsiniz.









Ciğer Tava (5 Kişilik) 

Malzemeler
1 Adet Koyun Karaciğer
2 Çorba Kaşığı Margarin
2-3 Soğan
1/2 Demet Maydanoz
2 Çay kaşığı Sumak
2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
2 Çay Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Limon
Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi
Karaciğerin zarını soyarak kuşbaşı doğrayalım.
Bir tencerede margarini kızdıralım. Ciğerleri tavaya atıp karıştıralım. Karaciğeri harlı ateşte kapak kapatmadan karıştırarak pişirelim.(Suyunu çekinceye kadar) Son olarak tuz ve karabiber ekleyelim.
Soğanı halka halka piyazlık doğrayalım. İnce ince kıydığımız maydanozu, tuzu, kırmızıbiberi, sumağı zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek karıştıralım.
Servis tabağına ciğeri ve soğan salatasını alarak birlikte servis yapalım. Not: Ciğer pişirirken tuzu, ocaktan indirmeye yakın, en son malzeme olarak ilave etmelisiniz. Aksi takdirde ciğer sertleşir.





Ciğer Viyana Usulü (4 Kişilik) 

Malzemeler
750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
50 gr (1/2 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı,karabiber ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberle karıştırılmış)
1 Yumurta (hafıfçe çırpılmış)
100 gr Galeta Unu (1 su bardağı)
100 gr Tereyağı (8 çorba kaşığı)
1 Limon (dilimlenmiş)


Yemeğin Tarifi
Un, yumurta ve galeta ununu üç ayrı tabağa koyunuz.
Ciğer dilimlerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa batırıp fazlalığın dökülmesi için silkeleyerek, bir kenarda 30 dakika bekletiniz.
Büyük bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca ciğerleri tavaya atıp her yanını 2-3 dakika kadar kızartınız.
Tavayı ateşten alıp ciğerleri sıcak servis tabağına yerleştiriniz. Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis ediniz.
Yapımı çok kolay olan Viyana usulü ciğer, patates püresi ve bezelye ile servis edildiğinde çok lezzetli bir yemektir. (Dilerseniz dana ciğeri yerine kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz.)







Dana Böbreği Şarap Soslu (6 Kişilik) 

Malzemeler
1 kg Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış ve dilimlenmiş)
1 Soğan (ince doğranmış)
1 Limonun Suyu ve Rendelenmiş Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Su Bardağı Hafif Tatlı Şarap
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
250 gr Mantar (temizlenmiş)
125 gr (1/2 su bardağı) Acı Krema
Baharat Torbası:
8 Sap Maydanoz
1 Fiske Kekik
1 Defne Yaprağı


Yemeğin Tarifi
Şarapta pişmiş mantarla hazırlanan şarap soslu dana böbreği, patates püresi ve sote taze fasulye ile servis edilir.
Böbrek dilimlerini ateşe dayanıklı bir cam tencereye koyup üstüne soğan, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberi koyup, limon suyunu, baharat torbasını ve şarabı ekleyiniz.
Tencereyi harlı ateşe oturtup, ara sıra karıştırarak ısıtınız. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp yemeği 30 dakika pişiriniz.
Bu arada, küçük bir tavada tereyağı eritiniz, köpükleri sönüp yağ kızınca, mantarları ekleyiniz ve karıştırarak 3-4 dakika kızartınız. Sonra tavayı ateşten alınız.
Böbrekler pişince mantarları tencereye katıp karıştırarak kremayı ekleyiniz. Ara sıra karıştırarak, 5 dakika daha pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp baharat torbasını çıkartıp atınız. Yemeği, içinde piştiği tencereyle servis ediniz.





Dana Ciğeri Kırmızı Soslu (4 Kişilik) 

Malzemeler
1 kg Dana Ciğeri (1/2 cm kalınlığında doğranmış)
60 gr (1/2 su bardağı) Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Kırmızı Biber
1 Tatlı Kaşığı Toz Hardal
60 gr (4 çorba kaşığı) Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Demet Roka (yıkanıp kurulanmış)
Sosu:
2 Çorba Kaşığı Ketçap
2 Tatlı Kaşığı Tatlı Kırmızı Biber
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Toz Hardal
2 Orta Boy Domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenerek doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Soğan (rendelenmiş)
1/2 Su Bardağı Sek Kırmızı Şarap
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
125 gr (1/2 su bardağı) Acı Krema


Yemeğin Tarifi
Kırmızı soslu dana ciğerleri, kırmızı şarap, domates ve kremalı sos karışımında iyice yumuşatılarak pirinç pilavıyla servis edilebilir.
Krema dışında bütün sos malzemesini bir tencereye koyup harlı ateşte kaynatınız. Kaynar kaynamaz ateşi kısıp 5 dakika daha pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp sosu bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kapta unu, tuzu, pul kırmızı biberi ve toz hardalı iyice karıştırınız. Dana ciğerlerini bu karışıma bulayıp, fazla ununu silkeleyiniz. (Artan baharatlı unu atmayınız.)
Geniş ve derin bir tavada tereyağ ve rafine yağı orta ateşte pişiriniz. Köpükleri sönüp yağ kızınca dana ciğerlerini tavaya koyarak her iki yüzlerini 2-3 dakika, altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz. Tavayı ateşten alıp ciğerleri bir servis tabağına aktanınız.
Ayırdığınız baharatlı unu, tahta bir kaşıkla tavada kalmış ciğer sulu yağa ekleyiniz.
Tavanızı hafif ateşte ısıtırken yavaş yavaş tencerede bir kenara ayırmış olduğunuz sosu karıştırarak katınız. Tavadaki sos kaynar kaynamaz ocağı kısarak 3 dakika ağır ağır kaynatınız. Kremayı ekleyip 2 dakika daha, karışımı ara sıra karıştırarak kaynatınız.
Tavayı ateşten alıp sosu dana ciğerlerinin üstüne dökünüz. Yemeğinizi rokayla süsledikten sonra servis ediniz.





Dil Balığı (4 Kişilik) 

Malzemeler
4 Adet Dil Balığı
1 Adet Kırmızı Soğan
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber


Yemeğin Tarifi
Balıkların başını ve kuyruğunu kesin. Derisini de soyduktan sonra ikiye ayırın. Orta kulağını çıkarın. Bu dilimleri limon suyuna batırın. Üzerine kırmızı biber serpip 10 dakika dinlendirin.
Zeytinyağına bulayarak ızgarada kızartın. Soğanı soyup dörde kesin. Domatesi de dilimleyerek beraber servise sunun.
Not: Arzu ederseniz kızarttığınız balıkların üzerine dilimlenmiş patlıcan dizin. Bir kapta soğan ve domatesleri sote edip patlıcanların üzerine dökün. Doğranmış maydanoz ve karabiber ilave ederek 10-15 dakika fırınlayın.





Dil Balığı Şiş (2 Kişilik) 

Malzemeler
500 gram dil balığı
7-8 adet defne yaprağı
1 adet domates
1 adet biber,
1 adet limon
Sosu için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz


Yemeğin Tarifi
Bıçak yardımıyla balığın pullarını temizleyin. Balıktan fileto çıkarmak için önce balığı karın kısmından boyuna kesin. Daha sonra sırtından kestiğiniz balığın etini parçalamadan kemiklerinden ayırın.
Şişe önce defne yaprağı, 1 dilim limon, 1 dilim domates ve 1 dilim biber yerleştirin. Rulo şeklinde sardığınız filetoyu da biberin yanına şişe takın. Dil şişi ızgarada 15 dakika pişirin.
Sos için zeytinyağı, limon suyunu ve tuzu karıştırın. Servis tabağına aldığınız şişin üzerine hazırladığınız bu sosu döktükten sonra servis yapın.











Dil Mantar Soslu (4 Kişilik) 

Malzemeler
20 Sığır Dili Dilimi (ince kesilmiş)
45 gr Margarin (3 çorba kaşığı)
250 gr Mantar (temizlenip dilimlenmiş)
1 1/2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
150 gr Et Suyu (3/4 su bardağı)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
50 gr Konyak (1/4 su bardağı)


Yemeğin Tarifi
Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz.
Büyük ve derin bir tavada yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantarları ekleyip ara sıra karıştırarak pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, tahta kaşıkla eritilmiş mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırınız.
Tavayı yeniden ateşe oturtup yavaş yavaş et suyunu katınız; karışımı pürtüksüz olana kadar karıştırınız. Devamlı karıştırarak tuz, karabiber ve konyağı katınız.
Dil dilimlerini tavaya koyup sosa iyice bulayınız. Ateşin altını kısıp, arasıra karıştırarak 15-20 dakika, dilimler iyice ısınıp, sos koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, içindekileri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.







Dilbalığı Filetosu Somonlu (5 Kişilik) 

Malzemeler
1 kg Dilbalığı Filetosu
250 gr Somon Filetosu
1 Bağ Pazı
1 Havuç
1 Kabak
1 Patates
3 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
Fesleğenli Sos İçin:
1 Demet Taze Fesleğen
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yeşil Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Dal Maydanoz
1 Kahve Fincanı Su
Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi
Dilbalığı filetolarının yarısını yağlı kağıdın üzerine dizin.
Pazı yapraklarını kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra çıkarın. Damarlarını temizleyip dil balığı filetolarının üzerine dizin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin. Diğer filotoları pazılı karışımın üzerine kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirin.
Alüminyum folyaya sıkıca sarıp 15 dakika buharda veya suda haşlayın.
Fesleğenli sosu hazırlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirin. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın. Fesleğen sosunu servis tabağına alın. Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan çıkarıp keskin bir bıçakla verevine dilimleyin. Sosun üzerine yerleştirin.
Kabak, havuç ve patatesleri şekilli keserek haşlayın. Balık rulolarının etrafına dekoratif şekilde yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.



Hindili Diplomat Çorbası (4 Kişilik) 

Malzemeler
1 adet ufak hindi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kereviz
4 adet salatalık turşusu
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı turşu suyu
2 su bardağı su, tuz


Yemeğin Tarifi
Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın. Eriyince küçük doğranmış soğanı ve şehriyeleri ilave edip kavurun.
Sebzeleri küp doğrayın. Şehriye ile soğana ilave edin. 2-3 dakika sote edin. Ayırdığınız haşlama suyunu ve suyu ilave edin. Tuzuı katın. Kaynayınca ateşi kısın.
Sebzeler yumuşayana dek pişirin. Küçük doğranmış salatalık turşusu ve hindi etlerini ekleyin. Yumurta sarısı turşu suyu ile çırpın. Çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın. Servise hazırdır.







İtalyan Usulü Böbrek (4 Kişilik) 

Malzemeler
8 kuzu böbreği, yağları alınmış
25 gr margarin veya tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 büyük soğan, ince doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 büyük dolmalık kırmızı biber,doğranmış
100 gr mantar, dilimlenmiş
125 ml et suyu
4 domates, kabukları soyulmuş ve doğranmış
1 çay kaşığı damates salçası
1/2 çay kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
12 biberli zeytin


Yemeğin Tarifi
Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın.
Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın. Böbrekleri bir kere çevirerek 3 dakika kızartın. Böbrekleri delikli bir servis kaşığıyla alıp bir kenara koyun.
Soğanı ve sarımsağı tavaya koyup ara sıra karıştırarak 5 dakika kızartın. Kırmızı biber ve mantarı ekleyip, yine ara sıra karıştırarak 3 dakika daha pişirin. Et suyu, domates, domates salçası ve kekiği ekleyin. Tuz ve biberle tadını ayarlayın. Zeytinleri üstüne koyup, böbrekleri ekleyin.
Tavanın kapağını kapatın 10 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirme süresince böbrekleri 1-2 defa çevirin. Tuz ve biberini ayarlayıp hemen servis yapın.
SERVİS ÖNERİLERİ: Bu böbrek yemeğinin ideal garnitürü pilavdır. Ancak dilerseniz karnabahar veya aynı aileden olan brokoli ve kızarmış ekmek küpleriyle veya tereyağında sote edilmiş patlıcan ve kabakla da servis yapılabilir. Yemeği süslemek için maydanoz kullanmanızı öneririz.
DİKKAT: Böbrekleri düşük ateşte pişirmeye dikkat edin. Harlı ateşte fazla pişirirseniz, sert ve kuru olurlar.

Koç Yumurtası Izgara (4 Kişilik) 

Malzemeler
4 Koç Yumurtası (dış zarları alınıp ortalarından ikiye bölündükten sonra her biri hafifçe çizilmiş)
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ


Yemeğin Tarifi
Yapımı kolay, fakat ağır bir yemek olan koç yumurtası ızgarası, az miktarda ve giriş yemeği olarak servis edilmelidir.
Önce ızgaranızı kızdırınız.
Koç yumurtalarını tuzlayıp hafifçe yağlayınız. Kızgın ızgarada, her iki yanlarını 5-6 dakika ızgara ederek, servis ediniz.







Kokoreç (10 Kişilik) 

Malzemeler
1 Hazır Kuzu Bağırsağı Sarması (sakatatçılarda bulabilirsiniz) 1/4 Su Bardağı Rafine Yağ


Yemeğin Tarifi
Değişik ve lezzetli bir sakatat yemeği altın kokoreç,süt kuzusunun bağırsağından hazırlanır. Öteki mevsimlerdeki kuzu bağırsakları ile hazırlananlar lezzet bakımından aynı sonucu vermez. Kuzu bağırsak sarmasını evde hazırlamak oldukça güç olduğu için, aşağıdaki tarifte hazır olarak verilmiştir.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız. Döner fırın tertibatının şişine kuzu bağırsağını takıp çalıştırınız. 40-50 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız.
Kokoreci bir kesme tahtasına çıkarıp, keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyiniz.
Izgaranızı yakıp ısıtınız. Kokoreç dilimlerini ızgaraya koyup 2-3 dakika, her iki yanlarını yeniden ızgara ederek pişirdikten sonra yanında ızgara edilmiş domates ve sivri biberle servis ediniz.



Kuzu Başı Fırında (4 Kişilik) 

Malzemeler
2 Kuzu Başı (temizlenip üstten hafifçe kırılmış)
1 Litre (5 su bardağı) Su
l Tatlı Kaşığı Tuz
75 gr (5 çorba kaşığı) Tereyağı (eritilmiş)
2 Çorba Kaşığı Kekik


Yemeğin Tarifi
Özellikle sakatat sevenlerin hoşlanacağı fırında kuzu başı, ucuz ve doyurucu bir giriş yemeği olarak servis edilebilir.
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız. Büyük bir tencereye su ve tuzu koyup kaynatınız. Kuzu başlarını tencereye ekleyip, arasıra bir delikli kepçeyle üstte toplanan köpükleri alarak, tuzlu suyu tekrar kaynatınız. 45 dakika pişirdikten sonra, başları tencereden alıp bir fırın tepsisine yerleştiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, içindeki sudan 2 1/2 su bardağı ayırarak kalan suyu dökünüz. Tepsideki başların üstüne ayırdığınız 2 1/2 su bardağı suyu ve eritilmiş yağı dökünüz. Tepsiyi fırına sürüp başları, arasıra suyundan üstüne kaşıkla dökerek 20 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz. Başları çevirip bir 15 dakika daha pişirdikten sonra, tepsiyi fırından alınız.
Bir kesme tahtası üstünde satırla her başı iki eşit parçaya bölüp, üstüne kekiği serperek, ısıtılmış bir servis tabağında, yeşil salata yaprakları üstünde servis ediniz





Kuzu Böbreği Alevli (4 Kişilik) 

Malzemeler
12 Kuzu Böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1/4 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/4 Su Bardağı Konyak
125 gr (1/2 su bardağı) Krema
1 Çorba Kaşığı Taze Soğan (ince kıyılmış)


Yemeğin Tarifi
Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz.
Büyük bir tavada, tereyağ ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız. Delikli kepçeyla böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız. Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz. Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz. Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz.
Ateşin altını kısarak, kırmızı şarap ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz.
Bu arada, bir tavada, konyağı hafif ateşte, iyice sıcak oluncaya. kadar ısıtınız. Konyağı böbreklerin üstüne döküp kibrit çakınız. Alevler dininceye kadar tavayı hafif hafif sallayınız.
Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz. Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ettiniz.







Kuzu Böbreği Pilavlı (4 Kişilik) 

Malzemeler
12 Kuzu Böbreği (temizlenip, ikiye bölünmüş)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Büyük Soğan (ince doğranmış)
1 Orta Boy Yeşil Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)
2 Diş Sarmısak (dövülmüş)
350 gr Domates (kabukları soyulmuş)
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1/2 Çorba Kaşığı Şeker
2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1 Çorba Kaşığı Ketçap
1 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
4 Su Bardağı Pişmiş, Sıcak Pilav


Yemeğin Tarifi
Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz.
Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca soğan, dolmalık biber ve sarmısağı koyup 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Böbrekleri ekleyip, arasıra karıştırarak 4 dakika pişiriniz. Domates, şarap, şeker, limon suyu, ketçap ve kırmızıbiber katıp, iyice karıştırınız.
Ateşin altını kısıp, tavanın üstünü örterek, 20 dakika daha pişiriniz. Sıcak tereyağlı pilavı bir servis tabağına koyunuz. Tavayı ateşten alıp, yemeği servis tabağındaki pilavın üstüne boşaltarak servis ediniz.







Kuzu Ciğeri Domates Soslu (4 Kişilik) 

Malzemeler
500 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)
30 gr (1/4 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış)
15 gr (1 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
Sosu:
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ
1 Büyük Soğan (ince doğranmış)
2 Diş Sarmısak (dövülmüş)
125 gr Mantar (temizlenip ince dilimlenmiş)
200 gr Domates (kabukları soyulup doğranmış)
75 gr Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Defne Yaprağı


Yemeğin Tarifi
Domates soslu kuzu ciğeri, besleyici bir aile yemeğidir. Patates püresi ve taze fasulye ile servis edilebilir.
Sosu yapmak için, orta boy bir tencerede zeytinyağı kızdırınız. Soğan ve sarmısağı ekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam oluncaya kadar kavurunuz. Mantar ve domatesleri katıp, arasıra karıştırarak, 2 dakika daha kavurunuz.
Domates salçası, tuz, şeker ve defne yaprağını ekleyip ağır ateşte 30 dakika. sosun tencereye yapışmaması icin arasıra karıştırarak pişiriniz. (Sos cok koyu ise bir yada 2 corba kaşığı suyla inceltiniz.)
Bu arada, baharatlı unu bir tabağa koyup, ciğer dilimlerini bulayarak, fazla ununu silkeleyiniz.
Büyük bir tavada, tereyeğı ve zeytinyağını kızdırıp, ciğerleri azar azar katarak 6 dakika kızartınız. Ciğerleri delikli kepçeyle çıkarıp ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, hepsi kızarana kadar sıcak tutunuz.
Bütün ciğerler kızarınca, üstlerine maydanozu serpiniz.
Sosu ateşten alarak defne yaprağını çıkarıp atınız. Ciğerleri sosla birlikte servis ediniz.












Malzemeler
1 kg böbrek
200 gr mantar
1 orta boy soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1-2 adet defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 tutam dereotu


Yemeğin Tarifi
İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanı koyarak 2 veya 3 dakika kadar kavurun.
İçerisine bütün mantarları ilave edin. Pişmekte olan mantarlar kendi suyunu verip çekince bir su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte suyu koyu kıvam alıncaya kadar pişirin. Üzerine tuz, karabiber, maydonoz ve dereotunu ilave ederek servise sunun.







Marine Edilmiş Somon Izgara (3 Kişilik) 

Malzemeler
3 adet kemikli ve derisi üzerinde somon balığı
1 adet havuç
10 adet taze fasulye
Maydanoz
Tuz, karabiber
250 gram siyah, haşlanmış taglietelli makarnası
Terbiye için:
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
5 adet tane karabiber
1/4 çay bardağı limon suyu
1/4 çay bardağı portakal suyu
2 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
Yarım soğan
4-5 adet rezene yaprağı
Sos için :
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım soğan
1 çay kaşığı kapari
1 adet domates
1 tatlı kaşığı limon


Yemeğin Tarifi
Terbiye için geniş bir kapta tuzu, şekeri, kırılmış tane karabiberleri, limon ve portakal suyunu, küçük doğranmış sarımsakları, defne yaprağını, halka şeklinde kesilmiş soğanı ve rezene yapraklarını karıştırın.
Bir buçuk cm eninde kesilmiş, derisi üzerinde ve kemikli somon balıklarını hazırladığınız sosta 1 gün dinlendirin. Sostan çıkardıktan sonra üzerine tuz ve karabiber serpin. Orta ısılı bir ızgarada arkalı önlü kızartın.
Sos için 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Küçük doğradığınız soğanı ekleyin. Pembeleşmeye başladığında kapariyi, kabuğu soyulmuş ve küçük parçalar şeklinde kesilmiş domatesi ve 1 tatlı kaşığı limonu ekleyin.
Servis tabağının bir kenarına haşlanmış taglietelli yerleştirin.
Diğer tarafına hazırladığınız sostan dökün. Üzerine ızgarada pişirdiğiniz balıkları yerleştirin. Haşlanmış havuç dilimlerini ve taze fasulyeleri yanına dizin. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek, servis yapın.





Paça Çorbası Terbiyeli (4 Kişilik) 

Malzemeler
8 Keçi yada Koyun Paçası (temizlenmiş)
6 Su Bardağı Su
1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup, bütün bırakılmış)
2 Diş Sarmısak
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
Terbivesi:
1/6 Su Bardağı Limon Suyu
2 Yumurtanın Sarısı
1 Çorba Kaşığı Su


Yemeğin Tarifi
Alışılmış paça çorbasına yumurtalı, limonlu terbiye katılmasıyla hazırlanan terbiyeli paça çorbasının, kış mevsiminde başlangıç yemeği olarak yada içki sofralarının sonunda servis edebilirsiniz
Önce, paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz. Ütülenmiş paçaları bol suda yıkayınız.
Büyük boy bir tencereye paçaları, suyu, soğanı, sarmısağı ve tuzu koyup, orta ateşte bir taşım kaynatınız. (Bir delikli kepçeyle üstte biriken köpükleri alıp atınız.) Tencerenin kapağını kapatıp, çorbayı 4 saat pişiriniz.
Terbiyeyi hazırlamak için, genişçe bir tencereye su doldurup kaynatınız. Üstüne küçük bir kase oturtup, içine yumurta sarılarını, limon suyunu ve 1 çorba kaşığı suyu koyunuz. Yumurta teli ile 2 dakika çırpınız. Kaynayan paça çorbasından iki su bardağı alıp, terbiyeye iyice karıştırınız. Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkararak, içindeki terbiyeyi kaynayan çorba tenceresine katınız. Bir kez karıştırıp, çorba tenceresini ateşten alınız. Çorbayı ısıtılmış bir servis kasesine boşaltıp servis ediniz.





Paça Jöleli (4 Kişilik) 

Malzemeler
12 Keçi yada Koyun Paçası (temizlenmiş)
10 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz
8 Diş Sarmısak (dövülmüş)
3/4 Su Bardağı Sirke
1 Kahve Kaşığı Karabiber


Yemeğin Tarifi
Jöleli paçayı, davetlerinizde hazırlayacağınız soğuk büfelerde sunabilirsiniz.
1 litrelik bir pasta kalıbını çalkaiayıp, buzdolabında 30 dakika soğutunuz.
Önce, ağır ateşte paçaların üstündeki kılları ütüleyiniz. Paçaları yıkayıp bir kenara bırakınız. Büyükçe bir tencereye yıkanmış paçaları, suyu ve tuzu koyup orta ateşte 3 saat, paçalar yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ocaktan indirip, bir delikli kepçe ile paçaları bir tabağa aktarınız. Paçaların etli kısımlarını ayıklayıp kalan kısmını atınız.
Paça suyunun bulunduğu tencereyi yeniden orta ateşte, içinde 5 su bardağı paça suyu kalana kadar kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp ılınmaya bırakınız.
Küçük bir kasede sarmısak ve sirkeyi iyice çırpınız. Karışımı, tenceredeki ılınmış paça suyuna ekleyiniz.
Kalıbınızı buzdolabından çıkarınız. İçine hazırladığınız paça suyundan, kalıbın üçte ikisini dolduracak kadar döküp, yeniden buzdolaına kaldırınız. Paça suyu donmaya başladığında kalılbı buzdolabından alıp, ayıklanmış paçaları, üstlerine biberi serperek, kalıba ekleyiniz. (Kalan paça suyu varsa onu da kalıba dökünüz). Kalıbı yeniden buzdolabına kaldırıp 5-5,5 saat, jöle iyice donana kadar soğutunuz.
Kalıbı buzdolabından alıp, dibini, içi sıcak su dolu bir tencereye 1 dakika kadar daldırıp çıkararak, iç kenarında çepeçevre bıçak gezdiriniz. Soğutulmuş bir servis tabağını kalıbın üstüne kapayınız. Kalıbı alt üst ederek jöleli paçayı servis tabağına çıkarıp, servis ediniz.







Soslu Marine Edilmiş Hamsi (6 Kişilik) 

Malzemeler
1.5 kg hamsî
1.5 su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı kırmızı biber
1.5 yemek kaşığı kekik
1 limonun suyu
1 baş sarmısak
1 su bardağı beyaz şarap
Tuz, beyazbiber


Yemeğin Tarifi
Hamsilerin kafalarinı ve kılçıklarını çıkarın. Balıkları tuzlayarak bir tepsiye dizin. Diğer malzemeleri mikserde karıştırip hamsilerin ûzerine dökün.
Balıkları iki gün dinlendirdikten sonra limon ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.





Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr) 

Malzemeler
1/2 kg Tavuk Ciğeri
5 Su Bardağı Su
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Kereviz Rendesi
3 Sap Maydanoz
8 Tane Karabiber
1 Çay Kaşığı Tabasko Sos
240 gr (16 çorba kaşığı) Tereyağ
1 Kahve Kaşığı Hindistancevizi Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Hardal Tozu
1 Kahve Kaşığı Karanfil (dövülmüş)
1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
1 Diş Sarmısak (ince kıyılmış)
2 Çorba Kaşığı Konyak
60 gr (1/4 su bardağı) Biberli Yeşil Zeytin (dilimlenmiş)


Yemeğin Tarifi
Bu lezzetli ezmeyi, davetlerinizde sıcak tereyağlı kızarmış ekmekle giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz. Tavuk ciğeri ezmesi 1-2 gün önceden hazırlanıp buzdolabında bekletilerek, karışık salata ve taze ekmekle hafif bir yemek olarak da servis edilebilir. Ezmeyi hazırlamak için, bir ezme makinesi yada elektrikli karştırıcı gereklidir.
Büyük bir tencerede suyu harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz, kereviz rendesi, maydanoz ve tane biberleri ekleyiniz. Ateşi hafifçe kısıp 10 dakika pişiriniz. Tavuk ciğerlerini ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, ciğerleri süzerek ezme makinesinden geçiriniz yada elektrikli karıştırıcıda iyice eziniz. Kalan 1 tatlı kaşığı tuz, tabasko sos, tereyağ, hindistancevizi rendesi, hardal tozu, karanfil, soğan, sarmısak ve konyağı katıp, iyice karıştırınız. Ezmeyi 3 3/4 su bardağı su alan bir kaseye koyup, üstünü düzeltiniz. Zeytin dilimleriyle süsleyerek, buzdolabında en az 6 saat soğuttuktan sonra, servis ediniz.





Uykuluk Kremalı (4 Kişilik) 

Malzemeler
1 kg Uykuluk (suda bir taşım kaynatılıp, süzülerek kurulanmış)
120 gr (8 çorba kaşığı) Tereyağ
1 Küçük Havuç (kazınıp, küçük kübler halinde doğranmış)
1 Küçük Soğan (doğranmış)
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1/2 Su Bardağı Sek Beyaz Şarap
1 1/4 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Un
250 gr (1 su bardağı) Krema
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
Baharat Torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Fiske Kekik
1 Defne Yaprağı


Yemeğin Tarifi
Önemli davetlerinizde hazırlayabileceğiniz kremalı uykuluk, pilav yada hamur kasesi üstünde servis edilebilir.
Büyük bir tavada tereyağın yarısını (4 çorba kaşığı) orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca havuç, soğan, baharat torbası, tuz ve biberi ekleyip, arasıra karıştırarak 10-15 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Uykulukları ekleyip, sebzelerle karıştırınız. Tavanın kapağını kapatarak ateşi iyice kısıp, uykulukları bir kez altüst ederek, 10 dakika pişiriniz.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170 C) getirip, ısıtınız. Delikli kepçeyle uykulukları küçük bir tepsiye çıkarıp, bir kenara bırakınız.
Şarabı tavaya boşaltıp, ateşi yükselterek, tavadaki sos 1/2 su bardağı kalıncaya kadar pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, sosu tepsideki uykulukların üstüne dökerek et suyunu ekleyiniz (et suyu uykulukların üstünü tamamen örtmelidir). Tepsiyi orta ateşe yerleştirip, kaynatınız. Kaynayınca ateşten alıp, üstünü örterek fırında 45 dakika pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp bir kenara bırakarak, uykulukların sos içinde soğumasını bekleyiniz. Delikli kepçeyle uykulukları tezgaha çıkarıp, keskin bir bıçakla 1,5 santim uzunluğunda parçalara keserek, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayınız. Uykuluğun pişme suyunu orta boy bir tencereye süzünüz. Tencereyi harlı ateşe oturtup, pişme suyu 1 1/4 su bardağı kalıncaya kadar kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız.
Bir başka orta boy tencerede, kalan 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, unu tahta bir kaşıkla ekleyiniz. Tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, karıştırarak 2 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, sıcak tuttuğunuz pişme suyunun içine boşaltınız. Tencereyi ağır ateşe oturtup, karıştırarak 1 dakika pişiriniz. Kremayı azar azar, tahta kaşıkla karıştırarak ekleyip, sos tahta kaşığın sırtına yapışacak kıvama gelinceye kadar pişiriniz. Limon suyunu katıp, tencereyi ateşten alınız.
Uykulukları ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, üstüne sosu boşaltınız. Kıyılmış maydanozu serpiştirip, servis ediniz.



Yürek Sote (4 Kişilik) 

Malzemeler
4 Koyun Yüreği (temizlenip, küçük kuşbaşı parçalara doğranmış)
150 gr (10 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
5-6 Yeşil Sivribiber (çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış)
2 Orta Boy Domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber


Yemeğin Tarifi
Sote yüreği, yanında tereyağlı pilav garnitürüyle giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz.
Tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip, sık sık karıştırarak 2-3 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz. Yürek ve yeşil sivri biberleri ekleyip, sık sık karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika pişirdikten sonra, tuzu ve biberi katınız. Arasıra karıştırarak 3-4 dakika daha, domatesler suyunu çekene kadar pişirip, tavayı ateşten alınız.
Sote yüreği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.





Yürekli Güveç (4 Kişilik 

Malzemeler
4 kuzu yüreği, toplam 750 gr
25 gr margarin veya tereyağı
1 büyük havuç, küçük eşit parçalara bölünmüş
2 kereviz sapı küçük eşit parçalara bölünmüş
1/2 yeşil veya kırmızı biber, küp halinde kesilmiş
1 büyük soğan, doğranmış
300 ml sıcak tavuk suyu
1 defne yaprağı
Tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeşil veya kırmızı biber halkaları, süslemek için


Yemeğin Tarifi
Yürekleri kurulayıp 1 cm. kalınlığında kesin.
Margarini orta boy bir tencerede eritin. Yağ kızınca havucu, kerevizi, küp biberleri, soğanı katıp orta ateşte 5 dak. karıştırarak pişirin. Yürek parçalarını da ekleyip 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin.
Tavuk suyunu, defne yaprağını, tuz ve biberi ekleyin. Bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 1.5 saat pişirin. Bu sürenin sonunda defne yaprağını çıkartın.
Küçük bir kapta unu biraz soğuk suyla karıştırın. Tenceredeki pişme suyundan ilave edip unlu bulamacı yine karıştırarak tencereye katın. Güveci ağır ateşte 2-3 dakika daha pişirin. Salçasını tuzunu ve biberini katıp birkaç dakika daha pişirdikten sonra halka biberlerle süsleyip servis yapın.
HAZIRLAMA: Yürekleri bir tahtaya koyup uzunlamasına yarıya bölün yağlarını lifleri ve tüplerini bir makasla ayırıp iyice durulayın.
BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?: Yürekler bir protein deposudur ve çok ekonomiktir.
DONDURMA: Yürekleri tarifteki gibi pişirin ama normal un yerine daha koyu olması için mısır unu kullanın. Tencereyi buzlu bir kapta soğutun sonra üstteki yağı alın ve saklayacağınız sağlam bir kaba koyun. Yüreklerin sıvıyla kaplı olmasına dikkat edin. Üstünü sıkıca kapatıp derin dondurucu da l ay saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder