6 Ocak 2012 Cuma

COST CONTROL BÖLÜMÜ DENETİMİ

001 AMAÇ :

İşletme maliyetlerini etkileyen hareketlerin kontrolü, bu eylemler sonucunda oluşan maliyet kalemlerinin hesaplanması, hesaplamalar neticesinde dökümanların düzenlenmesi aşamalarındaki faaliyetlerin denetlenmesidir.

002 KAPSAM:

Maliyet kalemlerine direkt etki yapan tüm bölümlerin maliyetlerle ilgili çalışmalarının incelenmesini kapsar.

003 SORUMLULUK :

İşletme faaliyetleriyle birlikte oluşan maliyetlerin doğuş yerlerindeki çalışanlar, bu çalışanların bağlı oldukları bölüm amirleri, işletme içinde bu faaliyetleri kontrol eden ve hesaplayan çalışanlar, bunların bağlı olduğu bölüm müdürleri ve işletme genel müdürleri maliyetlerin başlangıç ve sonuçlanma evrelerinden sorumludurlar.

004 STANDART DETAYLAR :

KANUNİ EVRAK VE BELGELER :

1- MAL ALIM FATURALARI
2- SÖZLEŞMELERİN KONTROLÜ

FAALİYETLE İLGİLİ EVRAK VE BELGELER :

1- AMBAR KAYITLARI
2- AMBAR GÖZ KARTLARI VE FİİLİ DURUM
3- TESELLÜMLERDE PROSEDÜRE UYGUNLUK KONTROLÜ
4- AMBAR TALEP FİŞLERİ
5- AMBAR STOK DURUMU
6- AMBAR GENEL DÜZENİ
7- İKRAM ÇEKLERİN KONTROLÜ
8- PANSİYON YİYECEK ÜNİTESİNDEN YAPILAN İKRAMLAR
9- DİĞER SATIŞ ÜNİTELİRİNDEN YAPILAN İKRAMLAR
10- BANKET OLARAK VERİLEN İKRAMLAR
11- VIP KONUKLAR İÇİN DÜZENLENEN BAR SETUPLARI
12- ÖDENMEZ ÇEKLERİN KONTROLÜ
13- ÖDENMEZ VE İKRAM HAKKINA SAHİP KİŞİLER
14- PANSİYON YİYECEK ÜNİTESİNDE KULLANILAN ÖDENMEZ ÇEKLER
15- DİĞER SATIŞ ÜNİTELERİNDE KULLANILAN ÖDENMEZ ÇEKLER
16- PANSİYON MALİYET HESAPLAMALARI
17- BB, HB, FB KONAKLAMALARIN MALİYETLERE ETKİLERİ
18- TRANSFER FİŞİ UYGULAMALARI
19- EXTRA YİYECEK MALİYETLERİ
20- KİŞİ BAŞI YİYECEK VE İÇECEK MALİYETLERİ
21- PERSONEL İAŞE CETVELLERİ
22- PERSONEL MENÜ PLANI
23- PERSONEL TÜKETİMLERİ
24- PERSONEL MENÜSÜNDEN YARARALANAN DİĞER KİŞİLER
25- İMALAT RAPORLARI
26- AY SONU STOK SAYIMLARI
27- AY İÇİ YAPILAN SPOT SAYIMLAR
28- BAR EKSİK FAZLA RAPORLARI
29- DEMİRBAŞ SAYIMLARI
30- ZAYİAT RAPORLARININ KONTROLÜ
31- DİĞER MALİYET UNSURLARININ KONTROLÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder