6 Ocak 2012 Cuma

MUTFAK BÖLÜMÜ DENETİMİ

001 AMAÇ:

Bölümün şirket politikalarına ve genel standartlara uygunluğunu kontrol eder.

002 KAPSAM:

Mutfak, Personel Mutfağı ve Stewarding bölümlerini kapsar

003 SORUMLULUK:

Mutfak ve Stewarding bölümünün tüm çalışanları sorumludur.

004 STANDART DETAYLAR :


1- KOLTUKALTI DEPOLARININ DÜZEN, TEMİZLİĞİ, YETERLİLİĞİ VE AMACA UYGUNLUĞU
2- KOLTUKALTI DEPOLARINDAKİ STOK DURUMU
3- BULAŞIK YIKAMA ÜNİTESİNİN DÜZENİ
4- KULLANILAN EKİPMANLARIN TEMİZLİĞİ, DÜZENİ VE YETERLİLİĞİ
5- KULLANILAN FIRIN, MAKİNA VE DİĞER TECHİZATIN DURUMU
6- KAHVALTI HAZIRLAMA ÜNİTESİNİN DURUMU
7- SOĞUK HAZIRLIK ÜNİTESİNİN DURUMU
8- SICAK HAZIRLAMA ÜNİTESİNİN DURUMU
9- KASAPHANE ÜNİTESİNİN DURUMU
10- PASTAHANE ÜNİTESİNİN DURUMU
11- ATIK DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ VE ÇÖP ODASININ DURUMU
12- MUTFAK GENEL TEMİZLİĞİ VE HİJYENİ
13- YANGIN VE İLKYARDIM TECHİZAT VE EKİPMANLARININ DURUMU
14- MUTFAK PERSONELİNİN GENEL HİJYEN KURALLARINA UYGUNLUĞU
15- YİYECEK MALZEMELERİNİN EVSAFI
16- AÇIK BÜFENİN YETERLİLİĞİ
17- AÇIK BÜFENİN SUNUMU VE DÜZENİ
18- MENÜ PLANI UYGULAMASININ KONTROLÜ
19- SUNUM AŞAMASINDA BÜFENİN TAKİBİNİN KONTROLÜ
20- SNACK BÖLÜMÜNÜN KONTROLÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder