001 AMAÇ:
İşletmelerimizde kabul görmüş standartlarda müşteri beklentilerini en iyi şekilde karşılamak üzere kurulmuş organizasyonun işleyişini, uygulama metodlarını denetleyerek yerindenliğini tesbit etmek, verimi ve niteliği yükseltici önerilerde bulunmaktır.
002 KAPSAM:
Servis bölümünü kapsar
003 SORUMLULUK:
Servis bölümünün tüm çalışanları sorumludur.
004 STANDART DETAYLAR :
1- KOLTUK ALTI DEPOLARI
2- RESTAURANT DÜZENİ
3- RESTAURANT TEMİZLİĞİ
4- SERVİS EKİPMANLARININ TEMİZLİK, DÜZEN VE YETERLİLİĞİ
5- SERVİS PERSONELİNİN TEMİZLİK VE YETERLİLİĞİ
6- SERVİS HİZMETİNİN KONTROLÜ
7- STICKER KONTROLÜ
8- BAR DÜZEN VE TEMİZLİĞİ
9- İÇECEKLERİN STANDART ÖLÇÜLERE GÖRE KULLANIMI
10- KULLANILAN EKİPMANLARIN NİTELİKLERİNİN KONTROLÜ
İşletmelerimizde kabul görmüş standartlarda müşteri beklentilerini en iyi şekilde karşılamak üzere kurulmuş organizasyonun işleyişini, uygulama metodlarını denetleyerek yerindenliğini tesbit etmek, verimi ve niteliği yükseltici önerilerde bulunmaktır.
002 KAPSAM:
Servis bölümünü kapsar
003 SORUMLULUK:
Servis bölümünün tüm çalışanları sorumludur.
004 STANDART DETAYLAR :
1- KOLTUK ALTI DEPOLARI
2- RESTAURANT DÜZENİ
3- RESTAURANT TEMİZLİĞİ
4- SERVİS EKİPMANLARININ TEMİZLİK, DÜZEN VE YETERLİLİĞİ
5- SERVİS PERSONELİNİN TEMİZLİK VE YETERLİLİĞİ
6- SERVİS HİZMETİNİN KONTROLÜ
7- STICKER KONTROLÜ
8- BAR DÜZEN VE TEMİZLİĞİ
9- İÇECEKLERİN STANDART ÖLÇÜLERE GÖRE KULLANIMI
10- KULLANILAN EKİPMANLARIN NİTELİKLERİNİN KONTROLÜ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder