6 Ocak 2012 Cuma

SERVİS BÖLÜMÜ DENETİMİ

001 AMAÇ:

İşletmelerimizde kabul görmüş standartlarda müşteri beklentilerini en iyi şekilde karşılamak üzere kurulmuş organizasyonun işleyişini, uygulama metodlarını denetleyerek yerindenliğini tesbit etmek, verimi ve niteliği yükseltici önerilerde bulunmaktır.

002 KAPSAM:

Servis bölümünü kapsar

003 SORUMLULUK:

Servis bölümünün tüm çalışanları sorumludur.

004 STANDART DETAYLAR :


1- KOLTUK ALTI DEPOLARI
2- RESTAURANT DÜZENİ
3- RESTAURANT TEMİZLİĞİ
4- SERVİS EKİPMANLARININ TEMİZLİK, DÜZEN VE YETERLİLİĞİ
5- SERVİS PERSONELİNİN TEMİZLİK VE YETERLİLİĞİ
6- SERVİS HİZMETİNİN KONTROLÜ
7- STICKER KONTROLÜ
8- BAR DÜZEN VE TEMİZLİĞİ
9- İÇECEKLERİN STANDART ÖLÇÜLERE GÖRE KULLANIMI
10- KULLANILAN EKİPMANLARIN NİTELİKLERİNİN KONTROLÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder