8 Ocak 2012 Pazar

HACCP STANDARTININ FAYDALARI


HACCP sisteminin uygulanmasındaki başlıca amaçlar ve sistemin işletmeye faydaları şu şekilde özetlenebilir :

- Sistem dahilinde sürekli olarak güvenilir ürünü üretmek,

- Güvenilir üretim sonrasında gıdanın yine güvenilir olarak muamele görmesini sağlamak,

- Uluslararası bir norm olarak uygulanmasıyla tüketici isteğinin karşılanması ve tüketici güvenini elde etmek,

- Mevzuata uygunluğu sağlamak,

- Kaynakların etkili kullanımını sağlamak,

- Proses kontrolü ile hatalı ürün üretme riskinin azaltılması,

- Gıda zehirlenmeleri ve ölüm risklerinin düşürülmesi,

- Çalışanların hijyen ve gıda guvenliği konusunda bilinçlenmesi,

- Memnun müşteriler tanıtım yaparlar,

- Müşterilerin sağlığı korunur,

- İyi imaj,

- Resmi ihalelerde ön şart yeterliliğini sağlar. Pazarda rekabet şansını arttırır,

- İş hacmının artması,

- Kanunlara uyumluluk,

- Resmi denetimlerde karşılaşılan sorunların en aza indirilmesi,

- Daha uzun gıda raf ömrü,

- Gıda israfının (gıda bozulmaları, vb.) ve bu israftan kaynaklanan maliyetlerin en aza indirilmesi,

- İyi çalışma ortamı,

- Yüksek çalışan morali ,

- Kar artışı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder