Anadolu Şarapları ve Yemeğin Şarapla Uyumu
|
|||||||||
YEMEK ŞARAP UYUMU ve ŞARAP EĞİTİMİ Yiyecek İçecek Sektöründe önemli konulardan birisi de hiç şüphesiz eğitimdir. Özellikle servis çalışanlarımız maalesef hangi yemek ile hangi şarabı satacağını bilmiyor. Öte yandan, üzüm-şarap- marka ile ürün adını bile doğru olarak bilen çalışanlarımızın sayısı da arzu edilenin altındadır. Bu konuda şarap şirketleri yılda bir kaç kez şirket bünyelerinde eğitimler yapıyor. Eğitimlere personel göndermeyen veya gönderemeyen işletme sahipleri veya yöneticilerinin kendileri de bu konuda yeterli bilgi donanıma sahip olamadığından ötürüdürki ortaya içler acısı bir manzara çıkıyor. İşletmeler zamansızlıktan veya başka nedenlerden dolayı elamanlarını eğitime gönderemiyor olabilir. Ama en azından işletme bünyesinde bir eğitmen tayin edip öncelikle eğitmenin eğitim almasını sağlayabilirler. Yok, bunu da yapamıyorlarsa, şarap şirketleriyle konuşup, işletme bünyesine yılda bir kaç kez şarap eğitimi aldırma yoluna gitmeliler. Şöyle bir düşünelim bunlar yapılırsa ne olur? Öncelikle, eğitimi alan çalışanlarımız misafirlerine daha güven verici olarak yanaşır. İkinci olarak gelen misafirlerimizin işletmeye tekrar gelmesini sağlar. Üçüncüsü çalışanlarımızın kendine olan güvenleri artacağından, bugün işletmemizde, yarın başka bir yere gitse bile sonuçta bundan sektör kazançlı çıkacaktır. Bu konuda daha gitmemiz gereken epey yol var. Eğitim konusu sektörün hâlâ kanayan yarası. Çalışanlarımız ne kadar iyi olursa, biz yöneticiler de o kadar iyi oluruz. Şunu unutmamakta yarar var: BİR İŞLETMENİN ÇALIŞANI O İŞLETMENİN EN İYİ MÜŞTERİSİDİR… |
14 Ocak 2012 Cumartesi
ANADOLU ŞARAPLARI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder