Kahvaltı Kontrol Formu
|
|||
SALON ADI
............................................................
TARİH .... / ..... / ........ KONTROL EDEN ............................................................ KONTROL SAATİ ............................................................ ZAMAN KONTROLÜ EVET HAYIR 1. Kontrol, Servisten yarım saat önce yapıldı mı ? SALON KONTROLÜ 1 Tüm personel eksiksiz işbaşı yaptı mı ? 2. Yerler temizlenmiş mi ? 3. Havalandırma çalışıyor mu ? 4. Müzik ayarı kontrollü ve çalışır durumda mı ? 5. Masalar temiz mi ? 6. Masa örtüleri kırışıksız, temiz ve düzenli yayılmış mı ? 7. Sandalyelerin üzerleri temizlenmiş mi ? 8. Sandalyeler düzenli yerleştirilmiş mi ? 9. Salon bitkilerinin tozu alınmış, temiz ve bakımlı mı ? 10. Camlar temizlenmiş mi ? 11. Büfe arabaları temiz ve bakımlı mı ? 12. Masa ve sandalye ayakları temiz ve dengede mi ? 13. Çelik eşya (Çatal-bıçak, vb.) temiz mi ? 14. Kullanılan çelik eşya doğru mu ? 15. Bardaklar temiz mi ? 16. Fincanlar temiz mi ? 17. Tabaklar temiz mi ? 18. Bardak ve fincan ağızları, sağlam mı ? 19. Tuzluk ve biberlikler temiz mi ? 20. Tuzluk ve biberlikler doldurulmuş mu ? 21. Kül tablaları temiz ve sağlam mı ? 22. Servantlar düzgün ve temiz mi ? 23. Şekerlikler temiz ve dolu mu ? 24. Servis Ekibi üniformaları temiz ve düzenli mi ? 25. Servis ekibinin saç ve sakal traşı düzgün mü ? 27. Kahve, çay ve çeşitleri hazır mı ? 28. Sıcak, soğuk süt ve su hazır mı ? 29. Skirt ‘ler ve örtüleri temiz mi ? 30. Bebek sandalyeleri temiz ve sağlam mı ? MICE EN PLACE 1. Kahvaltıya uygun takım kullanılmış mı ? 2. Her masada şekerlik ve tuzluk – biberlik var mı , dolu mu ? 3. Fincan ve altlıkları sağlam ve temiz mi ? 4. Tabaklar, reçellik ve yumurtalıklar yeterli, temiz ve sağlam mı ? KONTROL EDEN ADI SOYADI |
Öğle ve Akşam Yemeği Kontrol Formu
|
|||
SALON ADI
............................................................
TARİH .... / ..... / ........ KONTROL EDEN ............................................................ KONTROL SAATİ ............................................................ ZAMAN KONTROLÜ EVET HAYIR 1. Kontrol, Servisten yarım saat önce yapıldı mı ? SALON KONTROLÜ 1 Tüm personel eksiksiz işbaşı yaptı mı ? 2.Tavan ışıklarının hepsi yanıyor mu ? 3.Yanmayan ampullerin değiştirilmesi için T.Serv. bilgilendirildi mi ? 4. Havalandırma çalışıyor mu ? 5. Müzik ayarı ve kontrollü çalışıyor mu ? 6. Masalar temiz mi ? 7.Masa örtüleri temiz, kırışıksız ve düzgün serilmiş mi ? 8.Sandalyelerin üzerleri temizlenmiş mi ? 9.Sandalyeler düzgün yerleştirilmiş mi ? 10. Salon bitkilerinin tozu alınmış, temiz ve bakımlı mı ? 11.Camlar temiz mi ? 12. Büfe arabaları temiz ve bakımlı mı ? 13.Masa ve sandalye ayakları temiz ve bakımlı mı ? 14.Çelik eşya (Çatal-bıçak, vb.) temiz mi ? 15.Çelik eşya doğru kullanılmış mı ? 16.Bardaklar temiz mi ? 17.Bardak ağızları sağlam mı ? 18.Büfedeki tabaklar temiz ve sağlam mı ? 19.Tuzluk ve biberlikler temiz ve sağlam mı ? 20.Tuzluk ve biberlikler doldurulmuş mu ? 21.Servantlardaki menaj ‘ lar temiz ve doldurulmuş mu ? 22.Servantlar düzenli ve temiz mi ? 23.Kül tablaları temiz ve sağlam mı ? 24.Peçeteler temiz ve katlanmış mı ? 25.Buz kovaları ve maşaları temiz mi ? 26.Şarap kovaları parlatılmış mı ? 27.Menüler temiz mi ? 28.Menüler yeterli mi ? 29.Bebek sandalyeleri temiz ve sağlam mı ? MICE EN PLACE 1. Menüye uygun takım kullanılmış mı ? 2. Her masada tuzluk – biberlik var mı ? 3. Çorba kase ve altlıkları temiz ve sağlam mı ? 4. Şarap fıçıları dolu ve soğutulmuş mu ? 5. Şarap bardakları yeterli ve temiz mi ? 6. Servantlardaki yedek takımlar yeterli ve temiz mi ? 7. Sigara içilen bölümlere kül tablası konmuş mu ? 8. Ekmekler büfeye çıkmış mı ? 9. Ekmek tahtası, bıçak, peçete var mı ? SERVİS PERSONELİ 1. Garsonlar kişisel hijyenleri yeterli mi ? 2. Üniformaları temiz ve ütülü mü ? 3. Ayakkabıları boyalı mı ? 4. Posta Dağılımı yapılmış mı ? KONTROL EDEN ADI SOYADI GÖREVİ |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder