SICAK ŞARAP TARİFLERİ
Malzeme:
Bir şişe kırmızı
şarap 0.7 litre
Hazır paket vişne
suyu 1 litre
Havlıcan 1 kök
Zencefil 1 kök
Karanfil 4-5 tane
Kabuk tarçın 3
parça
1 elma
1 portakal
Hazırlanışı:Elma ve portakal kabuklarıyla dilimlenerek
diğer malzemeler ile birlikte vişne suyu içerisinde en az yarım saat kaynatılır
ve baharatların vişne suyuna iyice geçmesi sağlanır. Bu kaynatma sırasında
vişne suyu bir miktar azalacaktır, ilave yapılmaz. Kaynama işlemi sonunda bir
şişe kırmızı şarap ilave edilir ve tüm malzeme kaynama noktasına gelmeden hemen
önce altı söndürülür. İçindeki posa süzülerek Seramik kupalarla servis yapılır.
Artan şarap içinin posası süzülmek şartı ile buzdolabında bozulmadan
saklanabilir.
Malzeme:
İki şişe kırmızı
şarap 0.7 litre
Yarım bardak su
Yarım bardak şeker
4 çubuk tarçın
5 karanfil
1 portakal
1 limon
Yapılışı:Şeker, tarçın ve karanfili suya koyun ve 5
dakika yavaş yavaş kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra şarabı ve kabukları soyulup
dilimlenmiş meyveleri ekleyin. Bu karışımı 40 dakika çok hafif ateşte ısıtın
(kaynamasın). Şarabı süzerek servis yapabilirsiniz.
Malzeme:
1 elma
1 portakal (ince
dilimlenmiş)
2 çay kaşığı tane
karanfil
2 litre elma
şarabı
½ fincan
kahverengi light şeker
1 çay kaşığı
yenibahar
1 tutam hindistan
cevizi
1 fincan koyu rom
çubuk tarçın
garnitür
Yapılışı:Elmalar rendelenir ve karanfille birlikte
harmanlanır. Büyük kulplu bir tencere içinde önce elma şarabı, ardından elma
rendesiyle harmanlanmış karanfil ve portakal karıştırılır. Alçak ateşte yavaşça
kaynamaya bırakılır. Kepçe yardımıyla kulplu bardaklara doldurulur. Her bardağa
1 çubuk tarçın ve garnitür atılır. Sıcak servis yapılır.
Malzeme:
Bir su bardağı toz
şeker
1 litre yoğun
aromalı kırmızı şarap
Yarım limon kabuğu
(ince kıyılmış)
16 adet karanfil
1-2 çubuk tarçın
Yapılışı:1/3 litre şarabı kaynama noktasına gelene
kadar ısıtın, şekeri ekleyin ve tamamen erimesini bekleyin. Ateşi minimuma
indirin ve kalan 2/3 litre şarabı diğer tüm malzemelerle birlikte ekleyin.
Biraz karıştırın ve ateşin altını kapatın. Sıcak servis yapın.
Malzeme:
5 litre şarap
70 cl votka
1.5 litre su
400 gram şeker
5-6 adet kabuk
tarçın
20-25 adet
karanfil
Yapılışı:Votka, su, şeker eriyene kadar kaynatılır.
Şarap, tarçın, karanfil katılır. Üzerinde beyaz duman şeklinde buhar oluştuktan
sonra yaklaşık 1 saat kısık ateşte kaynatılır. Sıcak tutularak servis yapılır.
Malzeme:
1 şişe Diren
Karmen Kırmızı
1 su bardağı su
2 adet çubuk
tarçın
3-4 adet karanfil
2 dilim limon
1 adet elma kabuğu
3-4 çorba kaşığı
toz şeker
Yapılışı:Malzemeler karıştırılır. Kaynama başladıktan
sonra 5 dakika kaynatılır. Diren Karmen Kırmızı şarap eklenir. Kaynama
noktasına kadar ısıtılır. (Karışımın üzerinde buhar yoğunlaşana kadar) Altı
kapatılır, süzülür. Sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder