Mini Bar Bakım ve Temizliği
|
||||||||||||||||||||
Mini Bar Tanımı Genellikle süit odalarda kullanılmakla beraber, günümüz otellerinde konfor standartlarının artmasıyla her tür oda tasarımında kullanılmaktadır. Otel odalarında bulunan en önemli eşyalardandır. Sade olarak konulabileceği gibi gömme dolaplar içinde de hizmete sunulmaktadır. Yiyecek ve içeceklerin bozulmadan saklanmasını sağlar. Genellikle konuğun ihtiyaç duyabileceği yiyecek ve içecekler, işletme tarafından belirli miktarda içerisine yerleştirilir. Mini Bar Yüzey Özellikleri Mini barın yapısı buzdolabının yapısıyla büyük benzerlikler göstermektedir. Gövde genellikle paslanmaz metalden yapılmaktadır. Üzerine elektro statik beyaz toz boya ile boyanmaktadır. Bununla beraber bazı ürünler gövde üzerine ahşap görünümlü kaplama addesiyle kaplanmaktadır. Yüzey Özelliliğine Uygun Temizleme Yöntemleri : Yüzey eğer metal ise hafif nemli bezle silinir ve daha sonra kuru bezle kurulanır. Eğer parlatılmak isteniyorsa özel parlatıcı kimyasallarla silinerek parlatılır. Yüzey ahşap görünümlü ise mini barın konulduğu dolap ılık suda ıslatılıp iyice sıkılan bir bezle tozu alınır. Eğer çok kirli ise özel cilalı ahşap yüzey temizleyici malzemelerle silinerek temizlenir. Ayrıca mini barın içine herhangi bir şey dökülmüş ise deterjanlı süngerle silinip sonra kuru bir bezle kurulanarak temizlik bitirilir. Mini Bar İçini Düzenleme Kat Hizmetleri Bölümüne Bağlıysa Yapılan İşlemler • Mini bar görevlisi, depodan mini bar malzemelerini ambar talep fişi kullanarak şefine imzalatmak suretiyle deposuna çeker. • Çektiği malzemeleri mini bar içine yiyecek-içecek isimleri öne gelecek şekilde yerleştirir. • Doldurduğu mini barları iyice kontrol ettikten sonra, her odaya mini bar üstüne iki nüshalı mini bar çeki bırakır. • Misafirler kullansın veya kullanmasın mini bar hergün kontrol edilmelidir. Bu kontrolde yiyecek ve içeceklerin tarihleri ile kutuların hasarlı olup olmadığı kontrol edilir. • Kontrolde misafirlerin bir şey kullandıkları tespit edilmişse, mini bar çekine yenilen veya içilen şeyler işlenir ve görevliler tarafından imzalanır. Çekin bir nüshası misafirin görmesi için odaya bırakılır, diğeri ise hesap için alınır. • C/O (check out- çıkış yapılan oda) yapan odalar resepsiyon tarafından mini bar görevlisine haber verilir. Mini bar görevlisi odaları derhal kontrol ederek tekrar eksikleri resepsiyona bildirir. Daha sonra eksiklikleri gidererek yeni bir mini bar çeki koyar. • Günlük kontrollerin sonunda, gün içinde satışı gerçekleşmiş bakım odalarına yazar kasa vasıtasıyla asmış olduğu adisyonları oda hesaplarına işler. • C/O odalardan elde edilen satış ve gelirleri de kontrol ederek akşamüstü günlük raporlarını hazırlar. Gelirlerin dışında günlük kaçaklar varsa onları ve oda numaralarını yazar, nedenlerini bir tutanakla şefine iletir. • Akşam saat 17.00 ile sabah saat 08.00 arası mini bar görevlisi olmadığı hallerde bu görevi gece görevli personel yapar ve gerekli notları sabah iletir. Servis Bölümüne Bağlı İse Yapılan İşlemler Günümüzde mini barların servis bölümüne fazlaca bağlı olmadığını görüyoruz. Buna sebep olarak da müşteri odasına oda görevlisinden başkalarının girmesinin güvenlik problemi oluşturması gösteriliyor. Eğer servise bağlı ise mini bar görevlisinin yapacağı işlemler yukarıda anlatıldığıyla paralellik gösteriyor.
|
14 Ocak 2012 Cumartesi
MİNİ BAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder