Av etleri
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Tavşan
|
23
|
1.1
|
0.5
|
74.2
|
-
|
107
|
Keklik
|
24.3
|
1.4
|
0.5
|
72.4
|
-
|
114
|
Karaca
|
20.8
|
1.9
|
0.4
|
75.8
|
-
|
105
|
Yaban
ördeği
|
22.7
|
3.1
|
0.5
|
72.5
|
-
|
124
|
|
|
|
|
|
|
|
Balıklar
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Yılan
balığı
|
18
|
7.8
|
-
|
72.9
|
-
|
146
|
Uskumru
|
18.9
|
8.9
|
-
|
70.8
|
-
|
160
|
Turna
balığı
|
18.4
|
0.5
|
-
|
79.6
|
-
|
80
|
Sazan
balığı
|
19.8
|
1.9
|
-
|
77.9
|
-
|
99
|
Sardalya
(tuzlu)
|
26.5
|
3.3
|
0.7
|
46.8
|
-
|
142
|
Kutu
sardalya (zeytinyağlı)
|
23.9
|
14.4
|
1.3
|
54.2
|
-
|
237
|
Ton
balığı (konserve)
|
27.2
|
17.3
|
0.3
|
48.1
|
-
|
274
|
Balık
yağı
|
-
|
96
|
-
|
0.5
|
-
|
893
|
|
|
|
|
|
|
|
Ekmekler
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Buğday
ekmeği
|
6.6
|
0.5
|
55.9
|
35
|
500
|
257
|
Kara
ekmek
|
8
|
1
|
45
|
40
|
500
|
225
|
Ufak
francala ekmeği
|
6.8
|
0.5
|
57.8
|
33.7
|
370
|
270
|
Çavdar
ekmeği (80 kısım yarı öğütülmüş çavdar)
|
7.5
|
0.3
|
52.8
|
38.5
|
560
|
246
|
Kara
ekmek 16 kısım kepek ve 1 kısım şeker
|
6.5
|
0.6
|
48.3
|
42
|
-
|
230
|
Mısır
ekmeği
|
5.8
|
1.7
|
45.7
|
43.8
|
1380
|
227
|
Bisküvi
|
8.8
|
9.1
|
73.4
|
7.5
|
200
|
422
|
Makarna,
şehriye vs
|
13
|
2
|
72
|
13
|
67
|
370
|
|
|
|
|
|
|
|
Et mamulleri
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Jambon
|
25
|
24
|
-
|
49
|
3400
|
335
|
Yağsız
jambon
|
24.4
|
8
|
-
|
61.7
|
-
|
173
|
Yağlı
jambon
|
24.7
|
36.5
|
-
|
28.1
|
-
|
441
|
Sığır
dili
|
24.8
|
31.6
|
-
|
35.7
|
-
|
394
|
Sucuk
|
27.8
|
48.4
|
-
|
17
|
8000
|
564
|
Pastırma
|
27.13
|
15.8
|
8
|
36.22
|
-
|
316
|
|
|
|
|
|
|
|
Kabuklu deniz
hayvanları
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Yengeç
|
1.6
|
0.5
|
51
|
81.2
|
-
|
74
|
Istakoz
|
14.5
|
1.8
|
0.1
|
81.8
|
100
|
77
|
Çağanoz
|
15.8
|
1.3
|
32.4
|
78.8
|
-
|
87
|
istiridye
|
9
|
2
|
6.5
|
80.5
|
560
|
82
|
Midye
|
8.7
|
1.3
|
32.2
|
86.7
|
-
|
57
|
Mürekkep
balığı
|
18.8
|
2
|
4.4
|
73.7
|
-
|
114
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasap etleri
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Sığır
eti (normal)
|
20
|
8
|
-
|
71
|
130
|
158
|
Sığır
eti yağsız
|
21.5
|
0.1
|
0.5
|
65.4
|
-
|
94
|
Sığır
eti az yağlı
|
19.9
|
7.3
|
0.4
|
71
|
-
|
156
|
Yağlı
sığır eti ve koyun eti
|
18.9
|
24.5
|
0.3
|
55.3
|
-
|
307
|
Çok
yağlı sığır eti ve koyun eti
|
20.5
|
38.5
|
-
|
47.3
|
-
|
425
|
Dana eti
|
21
|
7
|
-
|
71
|
-
|
150
|
Koyun
eti
|
19
|
7
|
-
|
73
|
170
|
143
|
Yağsız
koyun eti
|
19.7
|
2.3
|
0.4
|
76.7
|
-
|
109
|
Yağlı
koyun eti
|
17
|
28.4
|
0.3
|
53.5
|
-
|
335
|
Kuzu eti
(Bud, göğüs)
|
17.8
|
22.6
|
-
|
58.6
|
-
|
283
|
Keçi eti
|
20.7
|
4.3
|
0.5
|
73.4
|
84
|
127
|
Tavşan
eti
|
21
|
8
|
-
|
70
|
-
|
161
|
|
|
|
|
|
|
|
Konserve sebzeler
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Kuşkonmaz
|
1.5
|
0.1
|
2.3
|
94.4
|
-
|
17
|
Çalı
fasulye
|
1.1
|
0.1
|
2.6
|
94.4
|
-
|
16
|
Mantar
|
3
|
0.4
|
4.5
|
89
|
-
|
35
|
Taze
bira mayası
|
16.2
|
1.3
|
5.5
|
75
|
-
|
101
|
Kahve
|
12.9
|
14.4
|
4.1
|
2.7
|
-
|
286
|
Çay
|
24.1
|
8.2
|
-
|
8.5
|
-
|
32
|
Sirke
|
0.57
|
5.6
|
0.4
|
90.6
|
-
|
-
|
|
|
|
|
|
|
|
Kuru meyveler
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Erik
(çekirdeğiyle beraber)
|
1.9
|
0.5
|
51.4
|
26.9
|
-
|
230
|
Hurma
(çekirdeğiyle beraber)
|
1.9
|
0.6
|
72.2
|
18.5
|
-
|
315
|
İncir
|
3.3
|
1.31
|
58.8
|
26.1
|
-
|
270
|
Kuru
üzüm
|
1.6
|
1.2
|
66.2
|
25.4
|
-
|
295
|
Kuşüzümü
|
2.8
|
1.3
|
77.3
|
21.2
|
-
|
341
|
Yaglı
zeytin % 14,5
|
9.7
|
-
|
8.9
|
74.3
|
-
|
172
|
|
|
|
|
|
|
|
Kuru sebzeler
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Mercimek
|
26
|
1.9
|
52.8
|
12.3
|
138
|
341
|
Bezelye
|
23.4
|
1.9
|
52.7
|
13.8
|
58
|
330
|
Bakla
|
25.7
|
1.7
|
47.3
|
14
|
-
|
315
|
Fasuyle
|
23.7
|
2
|
56.1
|
11.2
|
93
|
346
|
Nohut
|
25.7
|
1.8
|
57.2
|
11.3
|
-
|
357
|
Patates
|
2
|
-
|
20
|
75
|
82
|
90
|
Yolması
|
1.9
|
0.2
|
16.4
|
79.1
|
-
|
77
|
|
|
|
|
|
|
|
Kuru yemişler
(kabuksuz)
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Fıstık
|
27.5
|
14.5
|
15.7
|
7.5
|
-
|
591
|
Fındık
|
17.4
|
62.6
|
7.2
|
7.1
|
110
|
628
|
Taze
kestane
|
6.1
|
4.1
|
39.7
|
47
|
10
|
226
|
Kuru
badem
|
21.4
|
53.2
|
13.2
|
6.3
|
-
|
637
|
Çam
fıstığı
|
39.1
|
49.7
|
3.5
|
2.3
|
-
|
367
|
Şam
fıstığı
|
22.3
|
54
|
13.8
|
4.2
|
-
|
650
|
Kuru
ceviz
|
16.7
|
58.5
|
13
|
72
|
170
|
666
|
Taze
ceviz
|
13.8
|
48.2
|
10.7
|
23.5
|
-
|
549
|
|
|
|
|
|
|
|
Kümes etleri
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Ördek
|
21
|
5
|
-
|
73
|
-
|
132
|
Kaz
|
16
|
30
|
-
|
52
|
-
|
345
|
Tavuk
|
20
|
5.5
|
-
|
74
|
140
|
125
|
Hindi
|
23.7
|
8.5
|
0.5
|
66.3
|
170
|
178
|
|
|
|
|
|
|
|
Murabbalar
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Domates
salçası
|
5.4
|
3.12
|
14.6
|
67.3
|
-
|
95
|
Erik
marmeladı
|
1.5
|
1.54
|
54.8
|
39.6
|
-
|
237
|
Kayısı
reçeli
|
0.6
|
0.99
|
68.4
|
29.2
|
-
|
287
|
Portakal
reçeli
|
0.4
|
0.72
|
71.7
|
26.4
|
-
|
299
|
Çilek
reçeli
|
0.6
|
0.75
|
63.2
|
29.3
|
-
|
285
|
Ağaç
çileği reçeli
|
1.1
|
1.26
|
68.5
|
27.7
|
-
|
290
|
Kiraz
reçeli
|
1
|
0.84
|
68.4
|
27.7
|
-
|
285
|
Ayva
reçeli
|
0.3
|
0.71
|
50
|
47.4
|
-
|
206
|
Elma jölesi
|
0.3
|
1.09
|
47.7
|
23.6
|
-
|
312
|
|
|
|
|
|
|
|
Peynirler
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Edirne
yağlı
|
13.8
|
27.3
|
-
|
55
|
3200
|
310
|
Edirne
yağsız
|
18.7
|
0.7
|
11.7
|
61
|
4250
|
131
|
Tulum
peyniri
|
26
|
14.7
|
3.3
|
50
|
2570
|
257
|
Dil
peyniri
|
22.3
|
21.3
|
-
|
53
|
60
|
290
|
Lor
peyniri
|
9.4
|
16
|
5.2
|
67
|
10
|
209
|
Balkan
kaşarı
|
25.4
|
28.3
|
3.9
|
36
|
3140
|
384
|
Kars
kaşarı Gravyer
|
27.2
|
28.8
|
11.8
|
26
|
2580
|
428
|
Çerkez
peyniri
|
34.9
|
43.5
|
1.3
|
12
|
4530
|
553
|
|
|
|
|
|
|
|
Sakatat
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Sığır
veya dana veyahut koyun dili
|
15.7
|
17.6
|
0.1
|
65.6
|
-
|
229
|
Sığır
veya dana veyahut koyun kalbi
|
17.6
|
10.1
|
0.3
|
71.1
|
-
|
167
|
Sığır
veya dana veyahut koyun karaciğeri
|
19.9
|
3.7
|
3.3
|
71.6
|
140
|
130
|
Sığır
veya dana veyahut koyun böbreği
|
18.5
|
4.5
|
0.4
|
75.6
|
320
|
119
|
Sığır
veya dana veyahut koyun dalağı
|
17.8
|
4.2
|
1
|
75.5
|
-
|
116
|
Sığır
veya dana veyahut koyun akciğeri
|
15.2
|
2.5
|
0.6
|
79.9
|
-
|
88
|
Dana
beyni
|
9
|
8.6
|
-
|
81
|
290
|
117
|
Uykuluk
|
28
|
0.4
|
-
|
70
|
-
|
119
|
|
|
|
|
|
|
|
Salkımlı meyveler
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Çilek
|
1.3
|
1.84
|
7.8
|
85.4
|
-
|
45
|
Ağaç
çileği
|
1.4
|
1.64
|
6.8
|
84
|
3
|
40
|
Üzüm
|
0.7
|
0.77
|
17.7
|
79.1
|
9
|
79
|
Dut
|
1.4
|
0.77
|
11.6
|
83.6
|
-
|
56
|
Karpuz
|
0.8
|
0.1
|
6.4
|
91.5
|
-
|
30
|
|
|
|
|
|
|
|
Süt ve sütten
yapılan gıdalar
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Anne
sütü
|
1.3
|
3.8
|
6.8
|
-
|
-
|
70
|
inek
sütü
|
3.4
|
3.6
|
4.8
|
87.5
|
160
|
67
|
Keçi
sütü
|
3.6
|
3.9
|
4.7
|
87.1
|
22
|
70
|
Manda
sütü
|
5.6
|
7
|
4.6
|
-
|
-
|
103
|
Yağsız
süt
|
3.6
|
0.8
|
4.6
|
90.2
|
-
|
41
|
Koyun
sütü
|
5.4
|
6.1
|
4.7
|
-
|
-
|
98
|
Kaymak
(sulu)
|
3.5
|
10
|
4
|
81.9
|
-
|
124
|
Kaymak
(koyu)
|
2.7
|
30
|
3
|
64
|
130
|
302
|
Ayran
|
3.7
|
8.7
|
3.7
|
90.9
|
160
|
37
|
Yoğurt
(inek sütünden)
|
3.7
|
4.4
|
2.2
|
-
|
-
|
78
|
Tereyağı
(tuzsuz)
|
0.7
|
83.7
|
0.8
|
14.8
|
690
|
785
|
Tuzlu
tereyağı
|
0.6
|
83.8
|
0.5
|
13.2
|
1500
|
784
|
Lor
|
17.2
|
1.2
|
4
|
76.5
|
-
|
98
|
Süt tozu
|
25.2
|
26
|
37
|
5.3
|
-
|
504
|
|
|
|
|
|
|
|
Şeker ve şekerden
yapılmış gıdalar
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Şeker
|
-
|
-
|
100
|
-
|
130
|
410
|
Pekmez
|
9.5
|
-
|
64.5
|
22.5
|
-
|
303
|
Süzme
bal
|
0.4
|
-
|
81
|
18.5
|
-
|
334
|
Kakao
|
22.3
|
26.5
|
31
|
5.5
|
-
|
465
|
Çikolata
|
7
|
27
|
55
|
1.6
|
30
|
520
|
Sütlü
çikolata
|
6.9
|
31.7
|
48
|
2.5
|
15
|
520
|
Ceviz-fındıklı
çikolata
|
9.4
|
46.2
|
23.7
|
1.7
|
-
|
565
|
Badem
kurabiyesi
|
11.1
|
23.9
|
23
|
10.1
|
-
|
485
|
Badem ezmesi
|
9.3
|
28.5
|
46.7
|
13.8
|
-
|
495
|
Bonbon
|
2.1
|
0.2
|
92.9
|
0.3
|
-
|
388
|
Pralin
|
3.6
|
12.4
|
74.8
|
7.5
|
-
|
436
|
Çikolatalı
bonbon
|
6.6
|
20
|
64.7
|
6.4
|
-
|
479
|
|
|
|
|
|
|
|
Taze meyveler
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Elma
(kabuk ve koçanla beraber)
|
0.4
|
0.64
|
13
|
82
|
-
|
58
|
Armut (kabuk
ve koçanla beraber)
|
0.4
|
0.26
|
13
|
79
|
-
|
56
|
Kayısı
|
0.9
|
1.2
|
10.5
|
80.5
|
1
|
50
|
Kiraz
|
0.8
|
0.64
|
15.1
|
77.2
|
100
|
67
|
Vişne
|
0.9
|
1.7
|
11.3
|
80
|
38
|
57
|
Şeftali
|
0.7
|
0.76
|
13.3
|
47.4
|
3
|
61
|
Erik
|
0.8
|
0.9
|
15.7
|
75.6
|
2
|
71
|
Kara
erik
|
0.7
|
0.75
|
13.9
|
77.1
|
-
|
66
|
Portakal
|
0.8
|
1.35
|
12.6
|
84.3
|
7
|
61
|
Muz
|
1.3
|
0.38
|
22.8
|
73.8
|
200
|
100
|
Limon
|
0.7
|
5.39
|
8.4
|
82.6
|
7
|
37
|
Limon
suyu
|
0.3
|
6.83
|
2.7
|
89.7
|
-
|
40
|
Mandalin
|
0.8
|
1.42
|
8.5
|
87.5
|
8
|
44
|
Zeytin
|
3.2
|
39.9
|
8.6
|
25.5
|
5
|
417
|
İncir
|
1.35
|
-
|
17.5
|
79
|
70
|
77
|
|
|
|
|
|
|
|
Taze sebzeler
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Kereviz
|
1.4
|
0.3
|
8.8
|
77.3
|
250
|
45
|
Havuç
|
1
|
-
|
8.5
|
87
|
61
|
40
|
Pancar
|
1.3
|
0.1
|
6.8
|
79.9
|
10
|
34
|
Şalgam
|
0.8
|
0.1
|
3.9
|
94.2
|
58
|
20
|
Bayır
turpu
|
1.9
|
0.1
|
8.4
|
86.9
|
120
|
43
|
Kırmızı
turp
|
1.2
|
0.2
|
3.8
|
93.3
|
71
|
32
|
Sarımsak
|
6.8
|
0.1
|
26.3
|
64.7
|
50
|
137
|
Pırasa
|
2.8
|
0.3
|
6.5
|
87.6
|
40
|
41
|
Soğan
|
1.3
|
0.1
|
9.4
|
87.8
|
-
|
45
|
Kuşkonmaz
|
1.6
|
0.1
|
1.7
|
95.3
|
69
|
14
|
Ispanak
|
2.3
|
0.3
|
1.8
|
93.3
|
210
|
20
|
Kuzukulağı
|
2.4
|
0.5
|
0.4
|
92.2
|
-
|
16
|
Marul
|
2
|
-
|
2.5
|
93.5
|
-
|
20
|
Salatalık
|
1.4
|
0.3
|
1.9
|
94.9
|
271
|
23
|
Kıvırcık
salata
|
1.8
|
0.1
|
2.6
|
94.1
|
-
|
19
|
Tere
|
1.9
|
0.1
|
0.5
|
92.3
|
-
|
11
|
Maydanoz
|
3.7
|
0.7
|
6.7
|
85.1
|
-
|
50
|
Karnabahar
|
2.5
|
0.3
|
4.6
|
90.9
|
48
|
32
|
Brüksel
lahanası
|
5.3
|
0.5
|
6.7
|
84.6
|
66
|
54
|
Kırmızı
lahana
|
1.7
|
0.2
|
4.8
|
91.6
|
65
|
29
|
Lahana
|
1.5
|
0.2
|
4.2
|
91.2
|
94
|
25
|
Enginar
|
2.5
|
0.1
|
8.3
|
86.5
|
-
|
45
|
Taze
bezelye
|
6.6
|
0.5
|
12.4
|
77.7
|
60
|
83
|
Çalı
fasulye
|
2.6
|
0.2
|
6.3
|
89.1
|
-
|
38
|
Ayşekadın
fasulye
|
6
|
0.4
|
8.6
|
81.4
|
96
|
64
|
Patlıcan
|
1.3
|
0.2
|
4.8
|
92.3
|
-
|
27
|
Kabak
|
1.1
|
0.1
|
6.5
|
90.3
|
28
|
32
|
Karpuz
|
0.8
|
0.1
|
6.4
|
91.5
|
-
|
30
|
Domates
|
0.9
|
1.7
|
3.4
|
79.9
|
110
|
33
|
|
|
|
|
|
|
|
Unlar
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Un
|
10
|
2.2
|
73
|
12
|
3
|
364
|
Yulaf
unu, yulaf ezmesi
|
14.4
|
6.8
|
66.5
|
9.8
|
203
|
395
|
Mısır
unu
|
9.6
|
3.1
|
71.7
|
13
|
-
|
362
|
Nişasta
unu
|
1
|
-
|
84
|
14
|
24
|
350
|
Patates
unu
|
0.9
|
0.1
|
80.7
|
17.8
|
8
|
335
|
Gevrek
unu
|
7.2
|
0.5
|
69.8
|
18
|
-
|
320
|
İnce
kepek
|
16.1
|
4.8
|
21.7
|
12
|
-
|
248
|
Kalın kepek
|
14.3
|
4.5
|
15.2
|
12
|
-
|
167
|
|
|
|
|
|
|
|
Yağlar
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Hayvani
ve nebati yağlar
|
-
|
99
|
-
|
-
|
-
|
920
|
Tereyağı
(tuzlu)
|
0.6
|
83.8
|
0.5
|
13.2
|
1500
|
783
|
Sığır iç
yağı
|
0.5
|
98.2
|
-
|
0.5
|
-
|
915
|
Koyun iç
yağı
|
0.5
|
97.2
|
-
|
0.5
|
-
|
906
|
Balık
yağı
|
-
|
99.8
|
-
|
-
|
-
|
928
|
Margarin
|
0.4
|
84.6
|
0.4
|
12.3
|
-
|
791
|
Vejetalin
|
-
|
99.8
|
-
|
0.15
|
1000
|
928
|
Zeytinyağı,
fıstık yağı
|
-
|
99.4
|
0.2
|
0.35
|
-
|
925
|
Jelatin
|
84.2
|
0.1
|
-
|
13.6
|
-
|
346
|
|
|
|
|
|
|
|
Yumurtalar
|
Protein
|
Yağ
|
K.hidrat
|
Su
|
Tuz mg.
|
Kalori
|
Kabukla
beraber bir yumurta 50 gr
|
5.6
|
5.3
|
0.3
|
32.8
|
70
|
74
|
Tavuk
(kabuğu 5,5 gr)
|
3.8
|
-
|
0.2
|
25.3
|
-
|
16
|
Yumurta
beyazı (29,5 gr)
|
2.5
|
4.9
|
0.4
|
7.9
|
-
|
57
|
Yumurta
sarısı (15,5 gr)
|
8.5
|
8.7
|
-
|
42.3
|
-
|
114
|
14 Ocak 2012 Cumartesi
KALORİMETRE
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder